CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی اثرات مخرب طرح توسعه میادین نفتی بر محیط زیست و بررسی راهکارهای کنترل و کاهش (مطالعه موردی طرح و توسعه میدان نفتی مارون)

عنوان مقاله: شناسایی اثرات مخرب طرح توسعه میادین نفتی بر محیط زیست و بررسی راهکارهای کنترل و کاهش (مطالعه موردی طرح و توسعه میدان نفتی مارون)
شناسه ملی مقاله: TSOGE01_060
منتشر شده در سمینار تخصصی نفت، گاز و محیط‌ زیست در سال 1387
مشخصات نویسندگان مقاله:

مرجان حمیدیان - شرکت مهندسی مشاور سازاب پردازان، کارشناس ارشد محیط زیست، اهواز
نعمت ا... جعفرزاده - دانشگاه جندی شاپور، دکترای بهداشت محیط، اهواز
محمود حاجیشاه - شرکت مهندسی مشاور سازاب پردازان، معاونت مطالعات، اهواز

خلاصه مقاله:
انجام پروژه های عمرانی در یک ناحیه با پیامدهای مثبت قابل توجهی همراه خواهد بود ولیکن توسعه میادین نفت و گاز اثرات منفی بر اکوسیستم های طبیعی به همراه داشته که با پیش بینی پیامدها و ارائه راهکارهای کاهش آنها می توان توسعه منابع نفتی و افزایش ظرفیت های موجود را همزمان با رعایت معیارهای زیست محیطی امکان پذیر کرد. میدان نفتی مارون با تولید بیش از 585 هزار بشکه نفت خام در روز که از مجموع 160 حلقه چاه تولیدی استحصال می شوند، از میادین مهم نفتی کشور به شمار می رود. این میدان از شمال به هفتگل و نفت سفید، از شرق و جنوب شرق به رودخانه جراحی و از غرب و جنوب غرب به محدوده عملیاتی شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون در 30کیلومتری محدوده شهرستان اهواز محدود می گردد. طرح توسعه میدان نفتی کارون شامل احداث تاسیسات نمک زدایی، حفاری 23 حلقه چاه و اجرای خطوط لوله می باشد. جهت انجام مطالعات پیش بینی اثرات زیست محیطی پس از بررسی و تجزیه و تحلیل اطلاعات پایه و اطلاعات فنی پروژه، از روش صورت ریز گام به گام استفاده شده و در نهایت راهکارهای مدیریتی جهت کنترل و کاهش پیامدهای مخرب ارائه گردیده است، پس از اعمال راهکارهای مدیریتی و ارزیابی مجدد، مشخص گردید در صورت رعایت برنامه های معرفی شده می توان پیامدهای منفی پیش بینی شده را حذف و اجرای طرح را امکان پذیر نمود.

کلمات کلیدی:
میدان نفتی مارون، محیط زیست، صورت ریز گام به گام

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/51270/