CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی مقایسه ایی فضای سبزشهری شهر یزد در سه دوره زمانی و پیش بینی روند تغییرات با استفاده از روش رگرسیون لجستیک و زنجیره مارکوف(مطالعه موردی شهریزد)

عنوان مقاله: بررسی مقایسه ایی فضای سبزشهری شهر یزد در سه دوره زمانی و پیش بینی روند تغییرات با استفاده از روش رگرسیون لجستیک و زنجیره مارکوف(مطالعه موردی شهریزد)
شناسه ملی مقاله: GISLS02_123
منتشر شده در دومین همایش ملی کاربرد مدل های پیشرفته تحلیل فضایی(سنجش از دور و GIS) در آمایش سرزمین در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

شکوه نجفی یزدی - کارشناسی ارشدسنجش از دور و GIS،گروه سنجش از دور و GIS،واحد یزد،دانشگاه آزاد اسلامی ،یزد،ایران
علی سرکارگراردکانی - دانشیار،گروه سنجش از دور و GIS،واحد یزد،دانشگاه آزاد اسلامی،یزد،ایران
علی اکبر جمالی - استادیار گروه GIS،سنجش از دور و آبخیزداری، واحد میبد،دانشگاه آزاد اسلامی،میبد،ایران

خلاصه مقاله:
در ده ه های اخیر تغییرات سریع کاربری اراضی و پوشش زمین در حومه شهرهای که در منطقه خشک و نیمه خشک قرار گرفته اند، با پیامدهای مهمی مثل کمبود منابع آبی،خشکسالی مداوم، تخریب منابع طبیعی، آلودگیهای زیستمحیطی و رشد نامناسب شهرها همراه بوده است. اطلاع از تغییرات کاربری و بررسی علل و عوامل آنها در یک دوره زمانی میتواند بسیار موردتوجه برنامه ریزان و مدیران باشد. هدف از این تحقیق بررسی کارایی مدل زنجیرهای مارکوف درجه اول جهت برآورد تغییرات کاربری اراضی و پوشش زمین برای شهر یزد طی سه بازه زمانی میباشد. در این تحقیق از تصاویر ماهواره ای چندزمانه لندست مربوط به سالهای 2000، 2009 و 2016میلادی استفاده شده است. تصاویر موجود در سالهای مذکور با استفاده از شاخص پوشش گیاهی savi تولید شدند و سپس طبقه بندی شدند. در مرحله بعد با استفاده از نقشه های پوشش زمین بدست آمده برای هر دوره ، ماتریس تبدیل وضعیت کلاسهای پوشش زمین بین هر دو دوره زمانی محاسبه شد. سپس با استفاده از ماتریس تبدیل وضعیت دوره اول، نتایج تغییرات کاربری برای سال و 2016 و 2023میلادی با کمک مدل زنجیرهای مارکوف و مدل سخت پیش بینی شد.. نتایج حاکی از آن است که با کاهش فضای سبز شهری بیشترین درصد اختلاف مربوط به کلاس اراضی شهری(0/84622 درصد) بوده و کمترین درصد اختلاف در کلاس فضای سبز 0/551) درصد) دیده میشود. شایانذکر است که در تمامی موارد بزرگی این اختلافات به طورکلی کمتر از 7 درصد بوده که این رقم، مفید و قابل استفاده بودن مدل مارکوف و همچنین صحت آن را در پیش بینی تغییرات کاربری بهخوبی توجیه میکند.همچنین نتایج این پیش بینی نشان داد که از مساحت پوشش گیاهی در سال 2016کاسته شده و مناطق مسکونی و شهری افزایش خواهند یافت.

کلمات کلیدی:
مدل زنجیره ای مارکوف، پیش بینی تغییرات پوشش، تصاویر لندست، طبقه بندی تصاویر، یزد

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/749549/