CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

کشف عوامل شکل دهنده، ویژگی ها و مولفه های جهادی بودن منابع انسانی از منظر قرآن کریم

عنوان مقاله: کشف عوامل شکل دهنده، ویژگی ها و مولفه های جهادی بودن منابع انسانی از منظر قرآن کریم
شناسه ملی مقاله: JR_HRMAN-9-4_002
منتشر شده در شماره 4 دوره 9 فصل در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

احمد الهیاری بوزنجانی - دکتری مدیریت منابع انسانی گروه آموزشی مدیریت، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، خراسان رضوی، ایران
فریبرز رحیم نیا - استاد مدیریت گروه آموزشی مدیریت، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، خراسان رضوی، ایران.
محمدعلی انصاری - مفسر قران و شارح نهج البلاغه عضو گروه پژوهشی مدیریت اسلامی، پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، خراسان رضوی، ایران
سعید مرتضوی - استاد مدیریت گروه آموزشی مدیریت، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، خراسان رضوی، ایران.

خلاصه مقاله:
هدف از انجام پژوهش حاضر، شناخت ویژگی ها و مولفه های جهادی بودن و عوامل شکل دهنده آن با جهت گیری نگرش ها و رفتارهای شغلی منابع انسانی بود. برای این منظور، با استفاده از روش تحقیق موضوعی قرآن کریم به بررسی مجموعه ای از آیات قرآنی مرتبط پرداخته شد و مفهوم جهادی بودن و عوامل موثر بر آن، از بطن آنها استخراج شد. یافته ها نشان داد، جهادی بودن، مفهومی است که ویژگی های آن در قالب مولفه هایی دوازده گانه و ابعادی چهارگانه با عناوین آرمان خواهی، ایثارگری، جذب حداکثری و خردورزی انعکاس یافته است. افزون بر این، مشخص شد که ریشه های شکل گیری و تقویت این مفهوم در توکل، التزام عملی و ارزش محوری افراد نهفته است که دراین میان، توکل و یقین مندی افراد  ضمن تاثیرپذیرفتن از ارزش محوری آنها، در تعامل با یکدیگر موجب تقویت جهادی بودن آنها می شود. به عنوان یک نتیجه کلی، منابع انسانی جهادی عبارتند ازکارکنانی باانگیزه که در محیط کاری خود، منشا اثر بوده و آرمان خواهانه و با تکیه بر تعقل و خردورزی، در راه تحقق اهدافی ارزشی، ایثارگرانه تلاش می کنند.

کلمات کلیدی:
جهادی بودن, ایثارگری, آرمان خواهی, فرح بخشی, خردورزی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/935073/