CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر آموزش مدیریت بحران در حوادث ترافیکی پرتلفات با روش تمرین شبیه سازی شده بر نگرش کارکنان پرستاری در ایران

عنوان مقاله: تاثیر آموزش مدیریت بحران در حوادث ترافیکی پرتلفات با روش تمرین شبیه سازی شده بر نگرش کارکنان پرستاری در ایران
شناسه ملی مقاله: RBTACS09_029
منتشر شده در نهمین سمینار بین المللی کاهش سوانح ترافیکی، چالش ها و راهکارهای پیش رو در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

معصومه رامبد - گروه پرستاری، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.مرکز تحقیقات مراقبت های روان جامعه نگر، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
هاشم رحمتی - گروه پرستاری، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
مسلم زارع - دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
محمدجواد مرادیان - مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: مدیریت بحران درهنگام مواجه ه با حوادث غیر مترقبه بسیار مهم و حیاتی است. تصمیم گیری های مرتبط با تخصیص منابع و هدایت و رهبری، نقل وانتقال و عبور و مرور بیماران دربیمارستان ها هنگام بروز این حوادث، تاثیر مستقیم بر سلامت افرادی که با حوادث ترافیکی مواجهه شده اند، دارد. از آنجایی که بر اساس مطالعات موجود، ضعف دانش از مشکلات اصلی مدیریت حوادث در ایران می باشد، آموزش مدیریت بحران به روش تمرین شبیه سازی شده به عنوان یک راهکار در نظر قرار گرفته است، لذا هدف از انجام این پژوهش تعیین تاثیر آموزش مدیریت بحران در حوادث ترافیکی پرتلفات با روش تمرین شبیه سازی شده (مانور) بر نگرش کارکنان پرستاری بیمارستان بود.مواد و روش: این مطالعه تجربی در سال 1396 در مرکز آموزشی درمانی شهید مطهری مرودشت انجام شد. 100 نفر از کارکنان پرستاری در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. داده ها با چک لیست 12 گویه ای نگرش در بحران ( Attitudes checklist (about disaster planning قبل و دو هفته بعد از مداخله جمع آوری شدند. مداخله شامل کارگاه آموزشی یک روزه برای کل جامعه پژوهش و سپس انجام مانور رو میزی و مانور حادثه جاده ای شبیه سازی شده برای گروه آزمایش بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از SPSS 22 و آزمون تی زوجی و آزمون آنکوا انجام شد.بحث و نتیجه گیری: یافته ها نشان داد که آموزش به روش تمرین شبیه سازی و کارگاه آموزشی بهتر از کارگاه آموزشی به تنهایی توانست دانش کارکنان پرستاری را نسبت به مدیریت بحران بهبود بخشد. بنابراین، تمرین شبیه سازی برنامه های آموزشی جهت بهبود دانش مدیریت بحران توصیه می شود.

کلمات کلیدی:
مدیریت بحران، تمرین شبیه سازی شده، حادثه ترافیکی پر تلفات، نگرش

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/954314/