کاربرد برگساره ای نانو ذرات اسید سالیسیلیک در افزایش عملکرد و بهبود شاخص های کمی و کیفی توت فرنگی رقم ’کاماروسا‘ در کشت هیدروپونیک

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 366

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI09_536

تاریخ نمایه سازی: 21 اردیبهشت 1397

چکیده مقاله:

افزایش عملکرد و بهبود خصوصیات کمی و کیفی توت فرنگی یکی از مهمترین چالش های تولید این محصول به حساب می آید.اسید سالیسیلیک و کیتوسان موجب بهبود شاخص های کیفی و افزایش عملکرد در توت فرنگی میگردد. از طرفی کاربرد موفقیت آمیز ترکیبات نانو در بخش های مختلف کشاورزی در حال افزایش است. بر این اساس آزمایش حاضر به منظور بررسی تاثیر تیمارهای نانو ذرات اسید سالیسیلیک در مقایسه با کیتوسان و اسید سالیسیلیک برروی توت فرنگی رقم کاماروسا در کشت هیدروپونیک مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که، تیمارهای اسیدسالیسیلیک و نانو اسیدسالیسیلیک دارای تعداد میوه بیشتری در مقایسه با شاهد بوده و وزن تک میوه بیشتری نیز داشتند. در این بین تیمار نانو اسیدسالیسیلیک اثر بیشتری نشان داد. تیمار کیتوسان با شاهد از نظر تعداد میوه تفاوتی نشان نداد ولی وزن تک میوه بیشتری داشت. نمونه های هر سه تیمار اعمال شده دارای مواد جامد محلول بیشتر و اسید قابل تیتر کمتری در مقایسه با شاهد بودند. بیشترین مقدار آنتوسیانین در نمونه های تیمار نانو اسیدسالیسیلیک مشاهده شد. البته نمونه های تیمارهای اسیدسالیسیلیک و کیتوسان نیز دارای آنتوسیانین بیشتری در مقایسه با شاهد بودند. بوته های کیتوسان دارای بیشترین و بوته های تیمار اسیدسالیسیلیک دارای کمترین ارتفاع گیاه بودند.

نویسندگان

یونس نعمتی میرک

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه باغبانی، دانشگاه شاهد تهران

اورنگ خادمی

استادیار گروه باغبانی، دانشگاه شاهد تهران

ناصر کریمی

استادیار گروه زیست شناسی، دانشگاه رازی کرمانشاه