بررسی استرس شغلی و ارتباط آن با حداکثر توان هوازی (VO2max) و سطح فعالیت فیزیکی در متصدیان امور بانکی

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 394

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BEMED03_076

تاریخ نمایه سازی: 5 تیر 1398

چکیده مقاله:

مقدمه: استرس شغلی زمانی رخ می دهد که بین نیازهای شغلی با توانایی ها و خواسته های فرد هماهنگی نباشد [1]. توانایی فیزیکی افراد، با استفاده از حداکثر توان هوازی (VO2max) که بیشترین ظرفیت انجام کار در طول شیفت است، تعیین می گردد. هرچه توان هوازی بیشتر باشد، شخص می تواند فعالیت های سنگین را راحت تر انجام دهد [2]. فعالیت بدنی علاوه بر ایجاد آمادگی جسمانی، از بروز بسیاری از بیماری های جسمی و روحی پیشگیری میکند [3]. هدف از این مطالعه، بررسی استرس شغلی و ارتباط آن با حداکثر توان هوازی و سطح فعالیت فیزیکی در متصدیان امور بانکی است. روش کار: این مطالعه به صورت مقطعی بین 82 نفر از متصدیان امور بانکی که با شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده بودند، انجام شد. جهت تعیین استرس شغلی، سطح فعالیت فیزیکی و VO2max به ترتیب از نمونه ایرانی پرسشنامه استرس شغلی HSE [4]، پرسشنامه [0]IPAQ و تست پله [1] استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار 20 SPSS انجام شد. گفتنی است 005/ 0 Pvalue<معنادار تلقی گردید. یافته ها : در این پژوهش، کارمندان بانک به طور میانگین از لحاظ استرس شغلی، Vo2max و سطح فعالیت فیزیکی به ترتیب در رده-ی شدید تا متوسط، خوب و متوسط قرار گرفتند. همچنین بین استرس شغلی با سن، وزن، فعالیت فیزیکی و VO2max رابطه معناداری وجود داشت (005/ 0 Pvalue≤). ولی بین استرس شغلی با قد و BMI رابطه معناداری وجود نداشت ( 005/ 0 Pvalue> ). نتیجه گیری: طبق نتایج سطح فعالیت فیزیکی و به خصوص Vormax از عوامل تاثیر گذار بر استرس شغلی تلقی می گردد. به نظر می رسد به منظور کاهش استرس شغلی و در نتیجه بهبود بهره وری، تلاش در جهت ارتقاء سطح فعالیت فیزیکی و Vo2max ضروری است.

نویسندگان

زهرا اردودری

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

احسان اله حبیبی

استاد، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

فرزانه فدایی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی بهداشت حرفه ای، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.