بررسی اثرات جایگزینی دانه جو با ذرت برفراسنجه های خونی در برههای نر مغانی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 895

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ERANR01_286

تاریخ نمایه سازی: 9 دی 1391

چکیده مقاله:

این آزمایش در پاییز سال 1389 در ایستگاه تحقیقات گوسفند و بز موسسه تحقیقات علوم دامی کشور واقع در شهرستان کرج انجام شد.به منظور بررسی اثرات جایگزینی دانه جو با دانه ذرت در جیره پرواری بر روی غلظت هورمونهای تیروئید، متابولیتها و آنزیم LDH سرم خون در برههای نر مغانی، ابتدا 25 رأس بره نر مغانی 7 - 6 ماهه با میانگین وزن 3/4 - 31/22 کیلوگرم، براساس نسبت دانه غلات در جیره پرواری به 5 گروه آزمایشی: 1 - 100% جو 2- 75% جو - 25% ذرت 3- 50% جو - 50% ذرت 4- 25% جو - 75% ذرت و 5- 100% ذرت تقسیم شدند. خونگیری از سیاهرگ وداج و با لوله ونوجکت از همه برههای تحت آزمایش به فواصل زمانی هر دو هفته یکبار انجام شد. غلظت اوره خون از هفته ششم به بعد در گروه تغذیه شده با جیره 100 %جو تمایل به افزایش داشت (فرمول در متن اصلی مقاله) در هفته پایان آزمایش، غلظت گلوکز در برههای تغذیه شده با جیره 25 %جو 75 %ذرت در مقایسه با برههای تغذیه شده با جیرههای 100 %جو، 75 %جو 25 %ذرت و 100 % ذرت تمایل به افزایش داشت (فرمول در متن اصلی مقاله) غلظت کلسترول سرم خون در هفته ششم و دهم در برههای تغذیه شده با جیره 188 %جو در مقایسه با برههای تغذیه شده با جیرههای 75% جو - 25 % ذرت و 50% جو - 50% ذرت افزایش داست (فرمول در متن اصلی مقاله) در مجموع نتایج این پژوهش نشان داد که جایگزینی ذرت به جای جو در جیره پرواری، تعادل متابولیتها و هورمونهای موثر بر عملکرد پروار را در بدن برهها بهبود میبخشد که در نتیجه میتواند موجب بهبود نسبی در عملکرد پروار شود.

نویسندگان

مهدی کوهستانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، مازندران ت

ابوالحسن صادقی پناه

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج

حمیدرضا محمدیان

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس،گیلان - رودسر.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • محمدی، ر. 1384. بیوشیمی پزشکی هارپر (ترجمه). انتشارات آییژ، تهران. ...
  • Foley, A .E., A N .Hristov, A Melgar, J .K ...
  • Gozho, G N, and T .Mutsvangwa .2008 Influence of carbohydrate ...
  • McAllister, T .A., K J .Cheng, L M .Rode, and ...
  • نمایش کامل مراجع