آسیب شناسی تغییر کاربری اراضی کشاورزی و تبدیل آن به باغ ویلا در استان زنجان

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,648

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

GCONF01_070

تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1398

چکیده مقاله:

متاسفانه در کشور به سبب فقدان دیدگاه و رویکرد سیستمی به موضوع مدیریت بهینه منابع آب و خاک(پایه)، توجهی اساسی نگردیده است. ضعف در قوانین، نظامها و بنیادهای اقتصادی و اجتماعی جامعه، موضوع تخریب و هدر رفت منابع طبیعی کشور را منجر گردیده است. در حال حاضر شواهد و مدارک حاکی از وارد آمدن زیانهای اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی فراوانی بر بنیانهای زیست محیطی و آ سیب پذیری نظام اقت صادی و اجتماعی ک شور ا ست. همچنین ایجاد و غلبه رویکردی سوداگرانه در نظام اقتصادی و عدم توجه و برنامه ریزی در بهبود و حفظ شاخصهای اقت صادی، اجتماعی و زیست محیطی و توجه به موضوع توسعه پایدار، اراضی کشاورزی کشور و نیز استان زنجان را با چالشهای متعددی روبرو نموده است. موضوع تغییر کاربری ارا ضی کشاورزی در ا ستان زنجان با اهداف و کارکردهایی خاص؛ در حال حا ضر با تخریب و تجاوز به عر صه های منابع طبیعی، ساخت و ساز های بی رویه وعمدتا غیر مجاز، منجر به بروز م سائل و م شکلات متعددی گردیده ا ست. استان زنجان از جمله استان های کشور است که در چند سال اخیر با روند رو به رشد در تغییر کاربری اراضی کشاورزی خود روبرو گردیده است. بر اساس قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی، آئین نامه های اجرائی، قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع کشور، قانون منع فروش و واگذاری اراضی فاقد کاربری مسکونی و غیره، آنگونه که شایسته است؛ زمینه حفظ و پاسداری از اراضی کشاورزی و منابع طبیعی را فراهم ننموده است. این پژوهش سعی در بررسی مسائل، مشکلات و اثرات اجتماعی، اقت صادی، زیست محیطی و کالبدی حا صل از تغییر کاربری ارا ضی کشاورزی در شهر ستان زنجان را دارد. روش پژوهش مزبور به صورت توصیفی- تحلیلی است. داده های موردنظر به صورت مطالعات کتابخانه ای و پیمایشی با ا ستفاده از ابزار پر سشنامه، مصاحبه و تصاویر ماهواره ای جمع آوری خواهند شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات موردنیاز از مدل تحلیلی SWOT استفاده خواهد شد.

نویسندگان

علیرضا رابط

استادیار پژوهشی گروه پژوهشی بخش تحقیقات اقتصادی، اجتماعی و ترویجی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان.