اثر غلظتهای مختلف محلول جانسون بر خصوصیات گل در کشت هیدروپونیک سه رقم ژربرا

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,932

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HYDROPONICS01_053

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1389

چکیده مقاله:

مطالعه حاضر به منظور بررسی چگونگی تغذیه بهینه عناصر ماکرو در کشت هیدروپونیک ژربرا در قالب ط رح آماری اسپلیت پلات با سه تکرار در گلخانه تجاری واقع در فیلستان پاکدشت ورامین انجام شد. فاکتور اصلی غلظت محلول غذایی در چهار سطح شامل غلظت پایه عناصر ماکرو در محلول جانسون ،(C1=1433 mg/lit)،و 1/1 برابر غلظت محلول جانسون ،(C2=1577 mg/lit) و1/3برابر غلظ ت جانسون (C3=1864 mg/lit) و 1/5برابر غلظت محلول جانسون (C4=2150mg/lit) و فاکتور فرعی در سه سطح شامل رقم زرد (Casmo=Ca) رقم صورتی (Queen Victoria=Qu) و رقم بنفش (Treazer=Tr)بود. تجزیه و تحلیل آماری نتایج نشان داد که صفات تعداد گل و زمان ماندگاری در بین تیمارهای غلظت، رقم و اثرات متقابل آنها در سطح احتمال 1% معنی دار بود. صفات طول دمگل، قطر گل و شروع گلدهی بین تیمارهای غلظت و اثر متقابل غلظت و رقم از لحاظ آماری معنی دار نشد ولی اثر تیمارهای رقم در سطح احتمال 1% معنی دار شد. مقایسه میانگین مقادیر صفات بر اساس آزمون دانکن نشان داد که ما بین اثرات متقابل غلظت و رقم بیشترین مقدار صفات تعداد گل و زمانماندگاری به ترتیب معادل 18 و 8/3 روز به ترتیب مربوط به تیمارهای C4Qu و C3Tr بود. لذا با توجه به تاثیر متقابل رقم وغلظت روی صفات تعدادگل و زمان ماندگاری نتیجه میشود که درشرایط مشابه این آزمایش، جهت دستیابی به تعدادگل بیشتر از غلظت C4 همراه با ارقام با پتانسیل بالا از نظر تولید گل مانند ارقام صورتی (Qu) یا زرد(Ca) استفاده شود، همچنین به منظور افزایش زمان ماندگاری از غلظت C3 همراه با ارقام با پتانسیل بالا از نظر زمان ماندگاری مانند رقم بنفش (Tr) استفاده شود.

نویسندگان

حمید ملاحسینی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

اصغر بنایی

دانشجوی کارشناسی ارشد وعضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه تهال

میترا عبدالباقی

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه تهال و بذر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Dufalt, R.J., T.L. Philips, and G.W. Kelly. 1991. Nitrogen and ...
  • Hunmili, T. and L. Paswan. 2003 Effect of NPK and ...
  • Kacperska, L.1985. The effect of quantity of NPK fertilizer does ...
  • Kamel, H.A., A.A. Ibrapim, A.P. Bispara, and A.K. Nade 1977. ...
  • Klassowski, W. and Z.Strojny. 1983. Analysis of leaf blade in ...
  • Kreig, C.De. 1991. Low potassium level lea uses seriael defficiency ...
  • نمایش کامل مراجع