تأثیر شکل نیتروژن و pH محلول غذایی بر غلظت فسفر، نیترات، نیتروژن آلی و نیتروژن کل اسفناج (Spinacia oleracea L.) در کشت هیدروپونیک

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,348

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HYDROPONICS01_075

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1389

چکیده مقاله:

برای بررسی تأثیر نسبت نیترات به آمونیوم و pH محلول غذایی بر غلظت فسفر، نیترات، مجموع نیتروژن آلی و آمونیوم معدنی و نیتروژن کل بخش هوایی اسفناج ،(Spinacia oleracea L.) آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با دو فاکتور شامل pH محلول غذایی در سه سطح 4/5، 6/5، 8 و نسبت نیترات به آمونیوم محلو ل غذایی در پنج سطح 100:0، 50:50، 25:75، 0:100 با 4 تکرار با استفاده از سیستم کشت هیدروپونیک انجام شد . سه نشاء گیاه اسفناج در هر گلدان کشت و با محلول غذایی پایه هوگلند تغییر یافته با سطوح pH و نسبت نیترات به آمونیوم متفاوت تغذیه شد. گیاهان پس از 7 هفته رشد در گلخانه برداشت شدند و غلظت فسفر، نیترات، مجموع نیتروژن آلی و آمونیوم معدنی و نیتروژن کل بخش هوایی آنها تعیین گردید. نتایج تجزیه واریانس و مقایسه میانگینها نشان داد که: 1) اثر اصلی pH محلول غذایی بر غلظت فسفر، نیترات، نیتروژن آلی و آمونیوم معدنی بخش هوایی اسفناج معنیدار بود ولی بر غلظت نیتروژن کل بخش هوایی معنیدار نبود. با افزایش pH محلول غذایی از 4/5 به 8 غلظت فسفر و نیترات بخش هوایی به طور معنی داری کاهش یافت در حالی که نیتروژن آلی و آمونیوم معدنی بخش هوایی اسفناج تغییر معنیداری نکرد. بیشتر ین غلظت نیترات بخش هوایی اسفناج در 4/5pH، بیشترین غلظت فسفر در 4/5pH و 6/5 و بیشترین غلظت نیتروژن آلی و آمونیوم معدنی در 6/5pH بود. 2) اثر اصلی نسبت نیترات به آمونیوم محلول غذایی بر غلظت فسفر، نیترات، مجموع نیتروژن آلی و آمونیوم معدنی و نیتروژن کل بخش هوایی اسفناج معنیدار بود. با افزایش آمونیوم محلول غذایی غلظت نیترات بخش هوایی اسفناج به طور معنیداری کاهش یافت در حالی که غلظت فسفر و مجموع نیتروژن آلی و آمونیوم معدنی به طور معنیداری افزایش یافت و غلظت نیتروژن کل تغییر معنیداری نکرد. 3) اثر برهمکنش pH و نسبت نیترات به آمونیوم محلول غذایی بر غلظت فسفر، نیترات، و نیتروژن کل بخش هوایی اسفناج معنیدار بود ولی بر مجموع نیتروژن آلی و آمونیوم معدنی معنیدار نبود.

نویسندگان

نصرت اله نجفی

گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

منصور پارسازاده

گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

سیدجلال طباطبایی

گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

شاهین اوستان

گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز،

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • I-Cataldo, D. A., Haroon, M., Schrader, L. E., and Youngs, ...
  • Islam, A. K. M. S., Edwards, D. G., and Asher. ...
  • Kim, T., Mills, H. A., and Wetzstein, H. Y. 2002. ...
  • _ 1995. Mineral _ of Higher Plants. _ Academic Pres ...
  • Zhang, Y, Lin, X., Zhang, Y., Zhang, S. J., and ...
  • نمایش کامل مراجع