کشت هیدروپونیک و نقش آن در توسعه پایدار

سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,869

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HYDROPONICS01_189

تاریخ نمایه سازی: 23 تیر 1389

چکیده مقاله:

برای دستیابی به توسعه پایدار یعنی توسعهای که نیازهای نسل حاضر را بدون لطمه زدن به توانایی نسلهای آتی در تامین نیازهای خود برآورده سازد نیاز است که از عوامل محیطی به نحو بهینه استفاده شود. با توجه به اینکه آب یکی از فاکتور های محدود کننده عملکرد در مناطق خشک و نیمه خشک است لذا یکی از راههای بالا بردن کارایی مصرف آب و استفاده بهینه کشت هیدروپونیک میباشد [ 1]. هیدروپونیک در عمل به معنی کاشت گیاهان در آب و محلول غذایی بدون استفاده از خاک میباشد. کشت هیدروپونیک این امکان را به کشاورز میدهد که در زمان کوتاهتر با زحمت کمتر محصولی با راندمان بیشتر را تولید نماید. هر گیاهی را میتوان به صورت هیدروپونیک کشت کرد ولی بعضی از آنها موفقیت بیشتری در این سیستم دارند3]. ] کشت هیدروپونیک برای میوه هایی با محصولات مقاوم از قبیل گوجه، خیار، فلفل ، گیاهان برگی مثل کاهو ، سبزی و گیاهانی که رشد سریعی دارند ایده آل است. دراین شیوه مصرف سموم و کودهای شیمیایی و آب مصرفی بحداقل میرسد و از مصرف فاضلابهای شهری و صنعتی و آلودگیهای فلزات سنگین و میکروبی در آن خبری نیست. همچنین آثاری از مگس ها و پشه های خاک گلدانی و یا بوی تعفن وجود نخواهد داشت. امروزه از کشت هیدروپونیک برای تولید علوفه دام استفاده های زیادی میشود و این امر به یک راه اقتصادی و مناسب برای تولید علوفه دامداران تبدیل شده است [2]

نویسندگان

اسماعیل قلی نژاد

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • برخوردار، بنفشه.1387. شناخت محیط زیست. انشارات دانشگاه پیام نور. 130 ...
  • تولایی، مجید . 1380. راهنمای کاشت گیاهان گلخانه ای به ...
  • روستایی، علی. 1384. کشت گیاهان بیرون از خاک. انتشارات جهاد ...
  • نصوحی، غلامحسین. 1382. آوند کشت. انتشارات نصوح. 148 صفحه. ...
  • هاشمی مجد، کاظم. 1385. مدیریت کشت بدون خاک. 250 صفحه. ...
  • Bousque, I. 1992. Etude de la respiration racinaire, consequence de ...
  • Parat, H. 1992. Normes et prix en horticulture, Chambre dAgriculture ...
  • نمایش کامل مراجع