بررسی برخی از مشکلات سازمان‌های غیردولتی بین‌المللی در سال‌های 83-82 زلزله بم و رفع آن‌ها در زلزله زرند در سال‌های 84-83

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 727

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

INDM05_025

تاریخ نمایه سازی: 11 خرداد 1393

چکیده مقاله:

در 5 دی‌ماه سال 1382 زلزله در شهر بم بوقوع پیوست که باعث تخریب 80% زیر ساخت‌های شهر بم گردید. سازمان‌های غیردولتی ( NGOها ) از سراسر جهان حضور یافتند و نقش حیاتی ایفا کردند. مقاله حاضر با هدف شناخت برخی از مشکلاتی که NGOها در طول خدمت در زلزله بم ایجاد نمودند و سازمان‌های غیردولتی بین‌المللی انجام گرفت.روش کار: یک مطالعه کیفی با استفاده از روش مصاحبه Semi structured با کارشناسان ارشد بهداشت عمومی و مدیران وقت در بخش سلامت در بم انجام شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش تجزیه و تحلیل چارچوب مطالعات کیفی انجام شد.یافته‌ها:این مطالعه نشان داد که هر چند سازمان‌های غیردولتی بین‌المللی تلاش خود را برای کمک به مردم در منطقه با کیفیت و کمیت بالایی انجام دادند اما معدودی از آن‌ها برخی از اثرات منفی بر جامعه در مناطق تحت تأثیر را به همراه داشتند. مشکلات که شامل عدم آگاهی از مسائل فرهنگی، تقسیم بندی‌های ناکارآمد برای تحویل وجوه و خدمات، تحویل کالا به صورت ناهماهنگ و همچنین ارتباط نامناسب با مردم بومی و مقامات از جمله مشکلات آن‌ها بوده است.بحث و نتیجه گیری:یافته های این مطالعه می‌تواند پیامدهایی برای سازمان‌های کمک‌های بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد (سازمان ملل متحد) را داشته باشد. برخی از فعالیت‌هایی مانند نقش‌ها و مسئولیت‌های سازمان‌های غیردولتی، شبکه و هماهنگی و آموزش و پرورش از سازمان‌های غیردولتی می‌تواند به عنوان سنگ بنای برای بهبود تلاش‌های خود در هنگام وقوع بلایا به حساب آید. و از آنجائیکه که مدیران مستقیم زلزله بم در زلزله زرند هم مسئولیت داشتند برای رفع اشکالات مذکور سازمان جهانی بهداشت ( WHO ) را به عنوان ستاد هماهنگ کننده NGOهای بین‌المللی مشخص کردند که تقریباً تمامی مشکلات مرتفع گردید.

نویسندگان

رضا عباسی

MPH و پژوهشگر و مدیر کل بهزیستی استان کرمان

لیا رنجبر

مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی کرمان

سمیرااشرف گنجوئی

مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی کرمان

معصومه پریزاده

مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی کرمان