مقایسه اثر عصاره ی اتانولی گیاهان دارویی مرزه و آویشن با آنتی بیوتیک محرک رشد بر وزن اندام های داخلی و ماندگاری در جوجه های گوشتی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 322

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

LSFE01_217

تاریخ نمایه سازی: 16 تیر 1397

چکیده مقاله:

این مطالعه با هدف بررسی مقایسه ای تاثیر عصاره مرزه و آویشن با آنتی بیوتیک محرک رشد بر وزن اندام های داخلی و ماندگاری در جوجه های گوشتی انجام گرفته است. دراین آزمایش تعداد 200 قطعه جوجه گوشتی نژاد راس در قالب طرح کاملا تصادفی، با 5 تیمار که هر تیمار دارای 4 تکرار و در هر تکرار 10 قطعه جوجه انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد، جیره پایه به اضافه 0/045 درصد آنتی بیوتیک محرک رشد فلاوومایسین، جیره پایه به اضافه 0/05 درصد عصاره مرزه ، جیره پایه به اضافه 0/05 درصد عصاره آویشن و جیره پایه به اضافه 0/025 درصد عصاره مرزه و 0/025 درصد عصاره آویشن بودند. در روز پایانی آزمایش ( 42 روزگی) 2 پرنده از هر تکرار به طور تصادفی انتخاب و جهت تعیین وزن اندام های داخلی کشتار شدند. تلفات به صورت روزانه ثبت گردید. نتایج بدست آمده از این آزمایش نشان داد که عصاره های گیاهی مرزه و آویشن و همچنین ترکیب آنها تاثیر معنیداری بر وزن کبد، پیش معده، طحال و پانکراس در جوجه های گوشتی نداشت (p> 0/5) وزن قلب و سنگدان در تیمارهای مختلف دارای اختلاف معنی دار بودند (p<0/5) همچنین تیمارهای آزمایشی تاثیر معنی داری بر ماندگاری جوجه های گوشتی نداشتند (p> 0/5) نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از ترکیب آویشن و مرزه باعث عملکرد بهتر قلب شد و همچنین استفاده از آویشن به تنهایی می تواند وزن نسبی سنگدان را افزایش دهد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

س اکبری

دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه طیور دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر

م هدایتی

استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر

م منافی

استادیار گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر