مقایسه پتانسیل تولید اراضی گندم و جو آبی در ایستگاه تجرک استان همدان

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,210

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_267

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

چکیده مقاله:

روش ارزیابی تناسب اراضی برای گیاهان خاص به منظور تعیین تناسب اراضی برای انواع بهره وری های اراضی از جمله نباتات خاص طراحی شده و شامل ارزیابی کیفی و کمی است. کسب آگاهی و شناخت پتانسیل و محدودیت‌های اراضی جهت نیل به تولید بیشتر و تامین نیاز غذایی جمعیت رو به رشد جوامع بشری می‌تواند در طراحی سیاست‌ها و ارائه راهکارهای متناسب به منظور استفاده بهینه از منابع به خصوص آب و خاک بسیار راه گشا باشد. هدف از این مطالعه مقایسه پتانسیل تولید اراضی برای گندم و جو آبی بر اساس مدل پیشنهادی فائو است. این مطالعه در سال 1389 با مطالعه 17 نیمرخ خاک در ایستگاه تحقیقات تجرک استان همدان صورت گرفته است. خاک ها در دو رده انتی سول و اینسپتی سول رده بندی شده است. نتایج مطالعه تناسب اراضی نشان داد که برای محصولات گندم و جو آبی اقلیم محدودیتی نداشته و در کلاس خیلی مناسب S1 قرار گرفته است. مهمترین محددیت های خاکی بر اساس طبقه بندی استاندارد اراضی و تناسب اراضی در منطقه شیب، پستی و بلندی، سنگ و سنگریزه در سطح و عمق خاک، محدودیت عمق به واسطه وجود لایه محدودکننده سنگریزه‌ای و محدودیت ناشی از بالا بودن واکنش خاک تشخیص داده شد. پتانسیل تولید محصول برای محصول گندم 7/7 تن در هکتار و برای جو 5/6 تن در هکتار به دست آمد.

نویسندگان

محمد اسدی

کارشناس موسسه تحقیقات خاک و آب همدان و دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه

محمدامیر دلاور

استادیار گروه خاکشناسی،دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان

محمدطاهر نظامی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

سمانه عبدالهی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی، دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • FAO (1985). Guidelines: land evaluation for irrigated agriculture. Soils Bulletin ...
  • Sys C, Vanranst E and Debaveye J, (1993) Land evaluation. ...
  • [67 0 /33 19/8 425/55 222/16 -1 422/0 ...
  • نمایش کامل مراجع