امکان سنجی تولید گیاه سنبل الطیب در سیستم هواکشت

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 812

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT13_0595

تاریخ نمایه سازی: 4 آذر 1393

چکیده مقاله:

گیاه سنبل الطیب (Valeriana officinalis L) یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی در ایران و جهان است. ریشه سنبل الطیب دارای اسانسی است که اهمیت فوق العاده ای در صنایع دارویی دارد. این گیاه برای درمان بیماری های مختلف در داروهای گوناگونی استفاده می شود. این تحقیق با هدف بررسی قابلیت تولید این گیاه در سیستم هواکشت صورت گرفته است. هواکشت، فرآیندی از رشد گیاه در محیطی از مه، بدون استفاده از خاک یا هر بستر دیگری میباشد و یک تکنولوژی جدید برای تولید بیشتر فرآورده های گیاهی و افزایش سرعت رشد گیاه میباشد. با این روش، گیاه بدون نیاز به خاک به رشد فوق العاده دست پیدا میکند. برای این منظور بذرهای گیاه سنبل الطیب در سیستم هواکشت قرار داده شد و پس از 6 ماه صفات ارتفاع کل گیاه، طول ریشه، حجم ریشه، وزن تر ریشه، وزن تر کل گیاه و تعداد برگ اندازه گیری گردید. نتایج نشان داد که این گیاه بخوبی میتواند در این سیستم اسقرار یافته و رشد کند اندازه گیری صفات مورفولوژیک همچون طول ریشه، ارتفاع گیاه، تعداد برگ و وزن تر و خشک گیاه نیز مزیت نسبی این سیستم را مورد تایید قرار داد. از آنجا که ریشه سنبل الطیب خاصیت دارویی دارد بر اساس نتایج این آزمایش میتوان پیشنهاد کرد که به منظور افزایش کیفیت ریشههای این گیاه از این روش برای تولید بهینه فراورده های دارویی استفاده شود.

نویسندگان

زهرا موحدی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر

مجید رستمی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه ملایر

احمد معینی

دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Donna, R., 1998. Hydroponic around the world practical Hydroponic and ...
  • Stoner, R. J., 1983. Aeroponic VerSus bed and hydroponic propagation. ...
  • Department of Agronomy and Plant Breeding, Faculty of Agriculture, Malayer ...
  • Department of Plant Breeding, Faculty of Agriculture, Tarbiat Modares University. ...
  • نمایش کامل مراجع