طراحی و ساخت سیستم پایش عملکرد خطی کار ها

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 634

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCAMEM12_229

تاریخ نمایه سازی: 7 فروردین 1399

چکیده مقاله:

در فرآیند کاشت به وسیله خطی کارها، به دلیل مشکلاتی نظیر خرابی های مکانیسم توزیع بذر، گرفتگی لوله های بذر، خالی شدن محفظه بذر و غیره عدم کاشت بذرها می تواند به طور گسترده اتفاق بیافتد. سامانه پایش عملکرد خطی کاربا ارائه بازخوردی بر خط از وضعیت کاری قسمت های مختلف خطی کار، بازده عملیات کاشت را تا حد مطلوبی بهبود می دهد. برای طراحی و ساخت سامانه پایش عملکرد خطی کارها در گام نخست، حسگر جریان بذر مادون قرمز برای نصب در لوله سقوط خطی کارها طراحی شد. برای یافتن رابطه بین نرخ جریان جرمی و ولتاژ، حسگر به وسیله سکوی شبیه ساز موزع غلتکی با سه نوع بذر که نماینده بذرهای درشت، متوسط و ریز تحت آزمایش قرار گرفت. با استنتاج از داده های آزمایش، مشخص شد که رابطه یابی کاملا قابل قبولی بین ولتاژ و نرخ جریان هر نوع بذر وجود دارد. در گام بعد، طراحی و ساخت سامانه پایش عملکرد خطی کارها مبتنی بر حسگرهای جریان بذر توسعه یافته انجام گرفت. به طوری که میزان، وجود و یا عدم وجود جریان بذر در هر کدام از لوله های سقوط را از طریق یک رابط گرافیکی نمایش داده شود. سامانه پیشنهادی علاوه بر پایش عملیات کاشت، سطح بذر و کود موجود در مخزن خطی کار را به وسیله حسگرهای مسافت سنج التراسونیک به طور پیوسته تخمین و نمایش می دهد. نتایج آزمون مزرعه ای سامانه پایش خطی کار، ضریب تبیین 85 درصدی را بین میانگین داده های وزنی به دست آمده از ترازو و داده های میانگین مربوط به تخمین جریان جرمی بذر توسط سامانه پایش را نتیجه داد. نتایج آزمون مزرعه ای نسبت به نتایج آزمایشگاهی حسگر جریان بذر، ضعیف تر به نظر می رسد. این نتیجه ناشی از گرفتگی عناصر نوری حسگر توسط گردوغبار حاصل از ریزش بذرها تشخیص داده شد. این غبار بیشترین تاثیر منفی را بر عملکرد سامانه پایش پیشنهادی داشت.

نویسندگان

هادی کریمی

استادیار پژوهشی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمان، ایران

حسین نوید

دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

بهرام بشارتی

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی ماشین های کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

حمزه میرحاجی

دانشجوی دکتری گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیهد چمران اهواز، اهواز، ایران