اهمیت زیستی جنگل های مانگرو در پدافند غیر عامل مطالعه موردی جنگل مانگرو خلیج چابهار

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 638

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCPDMS01_043

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

چکیده مقاله:

جنگلهای مانگرو در ردیف بارورترین اکوسیستمهای ساحلی قرار دارد و خدمات اکولوژیک ارزندهای نظیر حفاظت ساحل در برابر فرسایش، سدی در برابر طغیان رودخانه، ایجاد زیستگاه برای جانداران، پشتبانی زنجیره غذایی دریا، ایجاد چشم انداز، تآمین منبع غذایی، مواد صنعتی چون تانن، چوب صنعتی، مواد داروئی، جذب سیلاب و منابع تفرجی برای مردم جهان فراهم میآورد. این اجتماعات گیاهی در ۱۱0 کشور دنیا یافت میشود و گستره رویشی آن کمربند حاره است. شرایط رویش نواحی شرقی به ویژه آسیای جنوب شرقی نسبت به نواحی غربی آفریقا و آمریکای جنوبی مساعدتر است. از آنجائیکه به عنوان منبع ذخیره کربن می باشد، نابودی و عدم مدیریت صحیح بهرهبرداری از آنها میتواند منجر به آزاد شده کربن به اتمسفر و تغییر اقلیم گردد. فعالیت های انسانی از جمله استفاده از این اکوسیستم جهت پرورش میگو یک نمونه از خطراتی است که این جنگل ها را تهدید میکند. کارکردهای اکولوژیکی خاص و فواید بیشمار جنگل مانگرو غیرقابل جانشین بوده و به همین دلیل ارزش حفاظتی انکارناپذیری دارد. هرگونه دخالت در این جنگلها از لحاظ جنگلشناسی یا برداشت از آن مستلزم توجه و درک صحیح از اکوسیستم، انواع و خصوصیات گونههای گیاهی سازگار، روش تکثیر گیاهان این اکوسیستم و غیره میباشد که سعی شده در این مقاله ضمن ارائه شناخت در این موارد به دلایل افزایش و کاهش جنگلهای مانگرو و همچنین ذکر خصوصیات مهم گونههای گیاهی موجود این اکوسیستم در استتار پرداخته شود

نویسندگان

سمیه سلیمی

عضو هیئت علمی گروه زیست دریا، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • پرون، ص. 1389، برآورد ارزش غیر بازاری جنگل حرا در ...
  • سلیمی، س. 1391، بررسی اهمیت زیستی و عوامل تهدیدکننده جنگل ...
  • عرفانی، م. 1389، بررسی عوامل موثر بر تغییرات جهانی وسعن ... [مقاله کنفرانسی]
  • عرفانی، م. 1386، بررسی ساختار و مقایسه تغییرات وسعت رویشگاه ...
  • غلامی، م و ابراهیمی، ح. 1382، منظر سازی" جنگل‌های مانگرو"، ...
  • FAO. 1995." Integrated management of coatal zones", available online:. http:// ...
  • نمایش کامل مراجع