بررسی امکان کاربرد عصاره گیاهان برگ بو و رزماری در سیستم کشت هیدروپونیک گل شاخه بریده مریم

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 743

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

OCPG03_007

تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1398

چکیده مقاله:

گل مریم با نام علمی Polianthes tuberose به عنوان یکی از گل های شاخه بریده مهم از حدود 400سال پیش مورد بهره بردارری انسان قرار گرفته است. تغذیه مناسب در کشت و کار گل های شاخه بریده واز جمله گل مریم از اهمیت فوق العادهای برخوردار است و جهت دست یافتن بهاستانداردهای کمی و کیفی در تولید این گل لازم و ضروری میباشد. وجود عناصر ضروری دربرخی گیاهان دارویی نظیر آویشن، رزماری و مرزنجوش گزارش شده است. هدف از انجام این پژوهش بررسیامکان کاربرد عصاره گیاهان برگ بو و رزماری در سیستم کشت هیدروپونیک گل مریم بود. این آزمایش درقالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار انجام شد. در طول دوره آزمایش از عصاره های گیاهی آماده شده برگ بوو رزماری (5 ، 10 و 15 درصد) هر 3 روز یکبار به صورت محلول در آبیاری استفاده گردید. از محلول هوگلندنیز به عنوان شاهد استفاده شد. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که تاثیر تیمارهای بکار رفته بر ارتفاعساقه معنی دار نبود اما بر تعداد گلچه دارای اختلاف معنی دار در سطح احتمال یک درصد بود. همچنین نتایجنشان داد که بیشترین و کمترین تعداد گلچه به ترتیب در گیاهان تیمار شده با عصاره رزماری 10 درصد وعصاره برگ بو 15 درصد حاصل شد. با توجه به تاثیر مثبت برخی غلظت های عصاره ها بر تعداد گلچه گلمریم میتوان بیان داشت که عصارههای گیاهی می تواند حاوی مواد معدنی باشند و این مواد رشد وعملکرد گیاهان را تحت تاثیر قرار میدهند.

نویسندگان

مهرداد باباربیع

دانشجوی دکتری گیاهان زینتی، گروه علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان

حسین زارعی

دانشیار، گروه علوم باغبانی و فضای سبز، دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان

علی اسکندری

استادیار، پژوهشکده کشاورزی هسته ای پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای