بررسی شباهت ژنتیکی آفت کرم ساقه خوار برنج شمال ایران (Chilo suppressalis ) با سایر جمعیت های آفت در دنیا

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 509

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PDCONF01_072

تاریخ نمایه سازی: 11 آبان 1395

چکیده مقاله:

کرم ساقه خوار برنج (Chilo suppressalis Walker, 1863) به عنوان یکی از مهمترین آفات برنج در ایران به ویژه در شالیزارهای استان مازندران به شمار می آید. این آفت نه تنها در ایران بلکه در کشور های دیگر جهان مانند چین، ژاپن، کره و فیلیپین که کشت برنج رایج است، از مشکلات مهم کشاورزان می باشد. شباهت های یکسان بین جمعیت های آفت در نقاط مختلف، به کشاورزان کمک می کند تا راه های مشابه برای کنترل آفت را پیدا کرده و از تجربه های مفید سایر نقاط دنیا برای مهار آفت استفاده نمایند. به ویژه اگر تجربه ها ی شالیکاران سایر نقاط در جهت رسیدن به کشاورزی ارگانیک باشد، می توان این تجارب را به شالی کاران شمال ایران نیز منتقل نمود. در این پژوهش با هدف پیدا کردن، شباهت های ژنتیکی هشت اکوتیپ این گونه از استان مازندران با اکوتیپ های این آفت از سایر نقاط دنیا، توالییابی ژن سیتوکروم اکسیداز یک ( I )انجام شد. استخراج DNA ژنومی با روش CTAB انجام گردید و تکثیر یک ناحیه از COI با پرایمر های LCO1490 و HCO2198 انجام گردید. پس از توالییابی قطعات 750 جفت بازی توسط نرم افزار Mega5 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. توالی های همین ژن برای چند جمعیت از کشور های چین، ژاپن، فیلیپین و کره جنوبی از ژن بانک ( NCBI )گرفته شد و درخت فیلوژنتیکی بر اساس توالی های به دست آمده و توالی های گرفته شده ار ژن بانک ترسیم گردید. بر اساس نتایج این تحقیق اکوتیپ های ایرانی یکسان و فاقد تنوع ژنتیکی گزارش شدند. مقدار تفاوت ژنتیکی بین جمعیت ها از صفر تا ۰/۰۲۸ متغیر بود که بیانگر جدا نبودن جمعیت های مورد مطالعه از یکدیگر و تبادل ژنتیکی زیاد بین آنها می باشد. درخت فیلوژنتیکی نشان دهنده جدا بودن جمعیت های ایرانی از سایر نقاط برنج خیز استفاده شده در این تحقیق است و تنها شباهت اندکی بین جمعیت های شمال با یک جمعیت در کشور چین مشاهده شد.

نویسندگان

معصومه شایان مهر

پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و همچنین گروه گیاه پزشکی و حشره شناسی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Bajpai, N. and Tewari, R.R. "Mitochondril DNA S equence-based phylogenetic ...
  • DeSalle, R., Giribet, G. _ Wheeler, W. "Techniques in molecular ...
  • Farahpour Haghani, A. Hosseini, _ Ebadi, A.A. and Aalami, A. ...
  • Folmer, O., Black, M.. Hoeh, W., Lutz, R. and Vrijenhoek, ...
  • Hall, T. "BioEdit", Available in: http : //www. mbio .ncsu.edu/B ...
  • Menezes, M.R. "Genetic distance and phylogenetic relationship". Biology Education, Vol. ...
  • Simon, C., Frati, F., Beckenbach, A., Crespi, B., Liu, H., ...
  • Solorzano, C.D.. Szalanski, A.L., Owens, C.B. and Steelman, CD. "Genetic ...
  • Tamura, K., Peterson, D., Peterson, N., Stecher, G., Nei, M. ...
  • نمایش کامل مراجع