بررسی تأثیر تغذیه نیتوژن و کودهای آلی بر برخی از شاخص های کمی گیاه دارویی بالنگو

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 578

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RCMPNI01_179

تاریخ نمایه سازی: 22 اردیبهشت 1393

چکیده مقاله:

رویکرد روز افزون به استفاده از گیاهان دارویی و فرآوردهای دارویی حاصل از آن نقش این گیاهان را در چرخه اقتصادی جهانی پررنگ تر کرده است، بطوریکه مصرف رو به تزایذ آنها به کشورهای درحال توسعه محدود نبوده و بلکه در کشورهای پیشرفته نیز توسعه فراوانی یافته اند. صرفنظر از ارزش اقتصادی گیاهان دارویی، این گیاهان قابل تطبیق با روش های کشت ارگانیک هستند که تمایل تولید کننده ها و مصرف کننده ها را به همراه دارد. به همین منظور استفاده از گیاهان داروئی، روغنی و موسیلاژی همانند بالنگو (Lallemantiaroyleana) با نیاز زراعی پائین و سازگار به مناطق خشک که به صورت گسترده در اروپا و غرب آسیا رشد می کند و بومیایران، ترکیه و هن می باشد در سطح جهانی مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق به بررسی اثر سطوح کود شیمیایی ازته (0، 50 و 100 کیلوگرم در هکتار) و کودهای آلی ورمی کامپوست (5 تن در هکتار)، مرغی (3 تن در هکتار) در یک آزمایش فاکتوریل و در قالب طرح آماری بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار پرداخته شد. نتایج نشان داد که کاربرد کود آلی اثر معنی داری بر عملکرد داشته بطوریکه ورمی کمپوست به میزان 5 تن در هکتار دارای بیشترین عملکرد بودند. نتایج بیانگر تأثیر کودهای آلی بر شاخص های کمی و کیفی گیاه دارویی بالنگو بود تا با کاهش اتکاء به نهادهای شیمیایی بتوان در جهت تولید پایدار این گیاه دارویی گام برداشت.

نویسندگان

فهیمه براتی

دانشجوی کارشناس ارشد آگرواکولوژی دانشگاه شاهرود

مهدی فراوانی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان رضوی

حمید اصغری

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شاهرود

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ ر. (1389). ارزیابی اثر مصرف کمپوست، ورمی کمپوست و ...
  • Jindo, K., M. A. S anchez -Monedero, et al. (2012). ...
  • Khan, M. M. _ Saood, H., &Azam, Z. M. (1999). ...
  • نمایش کامل مراجع