بررسی آلوده شدن خاک و آب در اثر مصرف آفت کش های شیمیایی کشاورزی با دستگاه FTIR (مطالعه موردی منطقه اسماعیل آباد در غرب دشت قزوین)

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 8,623

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_233

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

چکیده مقاله:

از دیدگاه جهانی پس از آب وهوا، پوسته خاک، سومین جزء عمده محیط زیست تلقی میگردد. خاک علاوه بر اینکه پایگاه موجودات روی زمین، به ویژه جوامع انسانی است، محیط منحصر به فردی برای زندگی انواع حیات، مخصوصا گیاهان به شمار می رود. فعالیتهای کشاورزی به دلیل اضافه کردن موادی همچون کودهای شیمیایی و همچنین سموم شیمیایی مانند آفت کشها به محیط خاک ازمنابع عمده آلوده کننده خاک به شمار می رود [1]. مصرف کود و سم در کشاورزی از چند دهه قبل روندی افزایشی داشته است بنحوی که در حال حاضر بیش از 500 نوع سم شناخته شده در بازار وجود دارد و تمایل کشاورزان به استفاده از آنها به شدت افزایش یافته است [2]. در کشور هند استفاده از آفت کش ها از سال 1958 تا 1975، 50 برابر افزایش یافته است. با وجود این در مقایسه با کشور امریکایی با مصرفی بالغ بر 1483 گالن در هکتار و اروپا با 1870 گالن در هکتار، مصرف کشور هند بین سال های 84-1973 تنها 330 گالن درهکتار بوده است [3]. هورل و والکر در سال 1980 فاکتورهای موثر بر پایداری علف کش ها درخاک را تشریح نمودند. این فاکتورها عبارتند از : غلظت و میزان مصرف علف کش ، نوع خاک، جذب علف کش (جذب سطحی)، PH خاک، فعالیت میکروبی خاک، دمای خاک، رطوبت خاک، عمق ترکیب علف کش در خاک، فرمولاسیون علف کش و ترکیبات علف کش [4]. بنابراین ضرورت بررسی های بیشتر بر روی این مواد سمی و لزوم توجه به خطرات ناشی از باقیمانده این مواد در خاک و همچنین آب، بیش از پیش مشخص میگردد. به همین جهت این تحقیق در منطقه اسماعیل آباد شهرستان قزوین انجام گرفته است، تا باقیمانده سموم مصرف شده در آب و خاک این محل مورد بررسی قرار گیرد.

نویسندگان

علی شیرافروس

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی آب دانشگاه تهران

عبدالمجید لیاقت

دانشیار گروه مهندسی آب دانشگاه تهران

محمدرضا خانمحمدی

دانشیار گروه شیمی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)قزوین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بای بوردی، محمد، 1380، فیزیک خاک، انتشارات دانشگاه تهران، چاپ ...
  • شریعتی، محمدرضا، 1381، مهار آلودگی آب ناشی از فعالیتهای کشاورزی، ...
  • Avcievala, S. 1991. The nature of pollution in developing countries. ...
  • Hurle, K., and A. Walker. 1980. Persistence and its prediction. ...
  • نمایش کامل مراجع