طراحی دبستان دخترانه با رویکرد احساس امنیت و حس تعلق خاطر به مکان

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,837

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AAUC01_112

تاریخ نمایه سازی: 14 دی 1394

چکیده مقاله:

کودک نماد یگانگی با طبیعت است. کودکی سرآغاز راهی است ، رودی که در بستری گام برمی دارد و به سوی سرمنزلی در حرکت است و این بستر همان جوهره وجود، همان طبیعت و همان فطرت است. کودک از آغاز راه می آموزد بدون انکه معلمی داشته باشد آموزگارش طبیعت است. کودکان و نوجوانان، آینده سازان سرزمین ماهستند. رشد ایده آل امروز آنان هدف همه تلاش هایی است که برای داشتن جامعه ایده ال فردا انجام می دهیم. فرآیند اموزش و پرورش کودکان ونوجوانان در محیط اتفاق می افتد و مسلما معماران به عنوان طراحان فضا درخلق این محیط تاثیرگذار هستند. توجه به ویژگی های کیفی که از مولفه های حائز اهمیت در طراحی فضاهای اموزشی است، می تواندنقش به سزایی در بهبود فرآیند آموزش و نیز پرورش و تربیت ایفا نماید. وجود «امنیت» ازمعیار های کیفی مهم در طراحی فضا برای کودکان و نوجوانان می باشدو در کنار سایر عوامل می تواند به دنبال خود « احساس تعلق خاطر» نسبت به فضا را به همراه داشته باشد، احساس تعلقی که باعث شود نوجوان فضا را دوستداشتنی تلقی نماید.تا بتواند در محیط بماند و حضورش استمرار داشته باشد، حضوری که بعد از گذشت سال ها، بخشی از تاریخ زندگی و هویت وی را رقم بزند. محیط مدرسه باید محیطی محرک برای خلاقیت کودک باشد. نیازهای کودکان که هم شاملم آموزش است و هم پرورش حتما باید در طراحی ها مدنظر قرار گیرند.مدرسه محل زندگی مشترک کودکان است. پویاترین تعاملات آنان در فضایی صورت می گیرد که به قید برخورداری از کامل ترین ویژگی های یک زیستگاه خانه دوم نام می گیرد. با توجه به این مسئله باید امنیتی را درفضای مدارس ایجاد کنیم تا حس تعلق خاطر نسبت به این مکان ایجاد شود و اگر این فضا برای آنان دوست داشتنی باشد تلاش می کنند تا زندگی شان براساس الگوی مدرسه باشد.

نویسندگان

احمد میرزا کوچک خوشنویس

استادیار پژوهشگاه میراث فرهنگی

زهره شیخ جعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد مقطع معماری دانشگاه پیام نور بندرعباس

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سازمان نوسازی توسعه _ تجهیز مدارس کشور، مدرسه ایرانی ...
  • مدرسه ایرانی معماری ایرانی، جلد پنجم 1390، ...
  • مرتضوی، شهرناز. فضاهای آموزشی ازدیدگاه روانشناسی محیط، سازمان نوسازی توسعه ...
  • والترگریپیوس، مجله ما، شماره 17، تابستان1383 ...
  • صر سیدحسین، ترجمه عبدالرحیم کوهی، انسان وطبیعت _ 1387 ...
  • [ء] جوادی، حجت، پایان نامه مدارس کودکان استثنایی1370 ...
  • زمانی لیلا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد 1387 _ ...
  • عظمتی، حمیدرضا، دوفصلنامه علمی -پژوهشی نقش جهان ...
  • حسینی نسب، شریعه، پایان نامه فضای آموزشی براساس احساس تعلق ...
  • نمایش کامل مراجع