روندیابی هیدروگراف سیل با روش موج بخشی دیفیوژن برپایه GIS با مدل هیدرولوژیکی توزیعی WetSpa ‏(مطالعه موردی: حوزه آبخیز زیارت، استان گلستان)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 570

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ABYARI12_187

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

چکیده مقاله:

مدل هیدرولوژیکی توزیعی مکانی WetSpa بر پایهGIS برای شبیه سازی جریان ، پیش بینی سیل و مدیریت حوزه ها آبخیز در مقیاس حوزه توسعه یافته است. در این تحقیق با استفاده از مدل هیدرولوژیکی-توزیعی WetSpa ، روندیابی جریان سیل در حوزه آبخیز زیارت صورت گرفت . حوزه به پیکسل های 30 ‏× 30 ‏متر تقسیم شد و با استفاده از داده های بارش، تبخیرو تعرق ، دما و دبی ساعتی یک دوره آماری 2 ‏ساله( 1390 ‏- 1386 ‏) ، همچنین ترکیب سه نقشه اصلی DEM ، بافت خاک و کاربری اراضی در قالب سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) هیدروگرافی سیل و توزیع مکانی خصوصیات هیدرولوژیکی حوزه پیش بینی شده است. نتایج نشان داد تطابق خوبی بین هیدروگرافی شبیه سازی شده و هیدروگرافی مشاهداتی وجود دارد. در مدل یک روش اصلاحی برای برآورد فرایند های رواناب سطحی و نفوذ ارائه شده است.جریان زیرقشری بر اساس قانون دارسی و معادلات موج سینماتیکی محاسبه می شود.درحالی که جریان زیرزمینی با روش مخزن خطی در مقیاس زیرحوزه ، محاسبه می شود. در این مدل روندیابی جریان سطحی و جریان آبراهه با استفاده از روش معادله خطی موج پخشی صورت می گیرد. از مزایای مهم این روش، این است که از طیق جبری قابل حل بوده و نیازی به محاسبات عددی و تعیین دقیق شرایط مرزی ندارد. یعنی رواناب از هر سلول تا خروجی حوزه به کمک تابع پاسخ زمانی مسیر اولیه بر اساس متوسط واریانس و توزیع زمانی جریان روندیابی میشود .و رواناب مستقیم در خروجی حوزه بوسیله مجموع رواناب تمام سلولها در شبکه بدست می آید.

کلیدواژه ها:

روندیابی -موج پخشی- مدل هیدرولوژیکی توزیعی WetSpa

نویسندگان

نرگس جاویدان

دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

عبدالرضا بهره مند

دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :