تعیین قرابت ژنتیکی جمعیت های مختلف انار( punica granatum L. ) در جنوب استان کرمان براساس تجزیه توالی نوکلئوتیدی بخشی از ژنوم کلروپلاستی

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 419

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AEFSJ01_132

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

ایران مرکز پیدایش و تنوع انار ( Punica granatum L. ) بوده و دارای غنی ترین ذخایر ژنتیکی انار در جهان می باشد پایه و اساس تحقیقات به نژادی گیاهان بر وجود تنوع ژنتیکی استوار است. نتایج تحقیقات صورت گرفته بر اساس نشانگرهای مولکولی SSR، AFLP، RAPD در انار حاکی از چند شکلی پایین بین ژنوتیپ های آن علیرغم تنوع مورفولوژیک بوده است. در این پژوهش تنوع ژنتیکی 18 رقم مختلف انار جمع آوری شده از جنوب استان کرمان با تعیین توالی بخشی از ژنوم کلروپلاستی مورد بررسی قرار گرفت. DNA ژنومی از برگهای نمونه ها براساس روش ... مبتنی بر CTAB استخراج، و کمیت و کیفیت آن با استفاده از الکتروفورز مورد بررسی قرار گرفت. واکنش زنجیره ای پلیمراز با استفاده از جفت آغازگر psbE/petL که بخشی از ژنوم کلروپلاستی را تکثیر می کند انجام گرفت. در تمامی نمونه های مورد بررسی، قطعه ای از ژنوم کلروپلاستی به اندازه تقریبی 700 جفت باز تکثیر شد. قطعات دی ان ای تکثیر شده پس از تلخیص، تعیین توالی شده و تعلق آنها به ژنوم کلروپلاستی انار با استفاده از نرم افزار BLAST و جستجو در NCBI بررسی و تعیین شد. تجزیه مقایسه ای توالی های بدست آمده با استفاده از نرم افزار BioEdit و ترسیم درخت فیلوژنتیکی با کمک نرم افزار MEGA5 مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که تعیین توالی قطعه تکثیر شده از ژنوم کلروپلاستی انار به خوبی قادر به تمایز ارقام مختلف و تعیین قرابت آنها با یکدیگر می باشد.

نویسندگان

مهدیه سالاری افضلی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت

مهدی آزادوار

مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان، جیرفت

زهرا حاجی احمدی

دانشجوی دکتری دانشگاه گیلان