بررسی افزایش کیفیت تغذیه ای غده سیب زمینی (اسید امینه لیزین) با کاربرد نانو کود زیستی (بیوزر) در مقایسه بامصرف کودهای شیمیایی نیتروژن و فسفر

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,312

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AENCINF01_113

تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1394

چکیده مقاله:

به منظور بررسی و مطالعه تاثیر کاربرد نانو کود زیستی (بیوزر) و کودهای شیمیایی نیتروژن و فسفر بر روی کیفیت بالای تغذیه ای سیب زمینی رقم آگریا ،تحقیقی با ترکیب های مختلفی از نانو کود بیوزر زیستی باروشهای مختلف مصرف ، در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و 3 تکرار در سال زراعی 1392 در مزرعه شخصی واقع در منطقه سراب - دوزدوزان انجام گردید. تیمارها شامل نانو کود زیستی و کود شیمیایی شامل(نیتروژن و فسفر کامل بترتیب 180و 200 کیلوگرم در هکتار ،ترکیب نانو بیوزربا کودهای شیمیایی نیتروژن و فسفربه دو روش بذرمال2کیلو گرم و محلول درآب 3 کیلو گرم در هکتار) که نانو کودها و کودهای شیمیایی به صورت مجزا و در ترکیب با یکدیگر بکار برده شدند. نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که تاثیر سطوح ترکیبات مختلف کودی نانو زیستی و کود شیمیایی بر میزان اسید امینه لیزین در پروتئین غده معنی داربدست آمد. نتایج مقایسه میانگین ها نشان دادند که میزان اسید امینه لیزین در پروتئین غده، در تیمارهایی که نانو کود زیستی بیوزر به هردو حالت(بذر مال و محلول در آب) مصرف شده و نیز ترکیب نیتروژن و فسفر با بقیه ترکیبات کودی اختلاف معنی دار داشتند . نانو کودها در ترکیب با کودهای شیمیایی می توانند حداقل تا پنجاه درصد جایگزین کودهای شیمیایی شده ، با رفع آلودگیها و هزینه های اضافی تاثیر مثبت و معنی داری بر روی صفات کیفیت تغذیه ای مورد بررسی داشته باشند. مهمترین و اقتصادی ترین جنبه مصرف نانو کود زیستی بیوزر در افزایش معنی دار عملکرد قابل فروش غده سیب زمینی می تواند خیلی مورد توجه قرار بگیرد.

کلیدواژه ها:

نانو کود بیولوژیک ( زیستی) ، لیزین ، کیفیت تغذیه ای ، آگریا

نویسندگان

غلامرضا حمزه پور

دانشجوی کارشناسی ارشدزراعت دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی مسئول مکاتبات

احمد توبه

دانشیار دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه محقق ارد بیلی

سعید جمال پور

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد زراعت دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی

محمدتقی آل ابراهیم

استادیار دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • _ اصغری ذکریا، ر و سیدشریفی، ر: 1387. زراعت و ...
  • - Cui, H., Sun, C., Liu, Q., Jiang, J., Gu, ...
  • _ Gomma, A.M., Magda, H.M 2007. Application of bioorganic agriculture ...
  • - Lai, R 2007. Soil Science In The Era Of ...
  • - Losak, T., Hlusek, J., Filipcik, R., Pospisilova, L., Manasek, ...
  • - Payton, F.V. 1990 The effect of nitrogen fertilizer on ...
  • - Rosen, C., Mcnearney, M., Bierman, P. 2010 Evalution of ...
  • نمایش کامل مراجع