ارزیابی مقاومت ژنوتیپ های لوبیا چیتی به کنه در شرایط طبیعی و مصنوعی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 335

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AETCONF04_093

تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1396

چکیده مقاله:

با توجه به اهمیت خسارت کنه دو نقطه ای در سطح ملی و منطقه ای، تحقیق حاضر در جهت شناسایی ارقام مقاوم یا متحمل به آفت مذکور اجراء گردید. در این طرح تعداد 300 ژیوتیپ لوبیا چیتی در شرایط مزرعه و گلخانه کشت گردید، سپس با ایجاد آلودگی مصنوعی، جمعیت کنه دو نقطه ای به حد آستانه زیان اقتصادی رسانده شد، پس از مشاهده علایم خسارت بر روی شاهد حساس (چیتی محلی خمین)، ارزیابی میزان خسارت در ژنوتیپ های مورد آزمایش بر اساس مقیاس های یک تا شش انجام شد و در نهایت 12 ژنوتیپ از شرایط مزرعه و 24 ژنوتیپ از شرایط گلخانه ای اسکرین گردید. نتایج کلی حاصل از این تحقیق نشان داد که ژنوتیپ های با شماره های (2، 3 و 4) دارای مکانیسم مقاومت از نوع آنتی زنوز و آنتی بیوز بوده و عملکرد بسیار مطلوبی در مقایسه با سایر ژنوتیپ های از خود نشان دادند و ژنوتیپ های با شماره 34 و 35 داری دو نوع مکانیسم تحمل و آنتی بیوز بودند و در شرایط مزرعه ای نیز نسبت به خسارت آفت عکس العمل خوبی نشان دادند اما دارای عملکرد پایینی بودند، ژنوتیپ شماره 27 نیز دارای مکانیسم آنتی بیوز پاییین در مقایسه با سایر ژنوتیپ بود اما عملکرد این ژنونیپ بالا بود و بر همین اساس این ژنوتیپ ها در ردیف ارقام متحمل به کنه دو نقطه ای قرار گرفتند، ژنوتیپ های با شماره 18، 21، 33، 12، 28، 6 و 19 دارای مکانسم های متفاوت و موثری از مقاومت به کنه دو نقطه ای بودند اما به علت داشتن عملکرد پایین در ردیف ارقام نسبتا متحمل به کنه دو نقطه ای قرار گرفتند، ژنوتیپ شماره 22 دارای مکانیسم آنتی بیوز و عملکرد خوبی بوده و در ردیف یک رقم مقاوم به کنه دو نقطه ای قرار گرفت. سایر ارقام مورد آزمایش در این طرح در ردیف ارقام حساس و نسبتا حساس به کنه دو نقطه ای قرار گرفتند.

نویسندگان

علی حسنی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری، تهران، ایران

مریم حسنی

دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دری، ح. ر. و ارده، م. ج. 1378. گزارش نهایی ...
  • Dillon, W. R. and M. Goldstein, 1984. Multivariate analysis, methods ...
  • Flexner, J. L. Wes tigard, P.H. _ Hilton, R.and B.A., ...
  • Harris, M. K. 1975. Allopatric resistance searching for sources of ...
  • Lege, K. E., smith, C. W. and J. T., selence.1992. ...
  • نمایش کامل مراجع