مطالعه اثر عصاره بادرنجبویه بر parasitica Saprolegnia عامل بیماری ساپرولگنیوزیس تخم قزل آلای رنگین کمان (mykiss Oncorhynchus)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 427

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AFPICONF04_067

تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1396

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: سبز مالاشیت در زمره مواد شیمیایی ضدمیکروب با مصرف خارجی تلقی می گردد که به دلیل ممنوعیت استفاده از آن در صنعت آبزی پروری، ضرورت جایگزینی ماده ای مطمین و دوستدار طبیعت را بجای این ماده سرطانزا صدچندان می کند . امروزه کاربرد عصاره های گیاهی ضد قارچ به دلیل منشاطبیعی برای مهار عوامل قارچی مورد توجه قرار گرفته اند. هدف از انجام این تحقیق مطالعه اثر ضد قارچی عصاره هیدروالکلی بادرنجبویه بر علیه قارچ ساپرولگینا پارازیتیکا عامل اصلی کاهش بازماندگی درتخم های لقاح یافته ماهی قزل آلای رنگین کمان به منظور شناخت بیشتر جایگزین های بی خطر و اقتصادی برای معرفی به صنعت پرورش ماهی بود.روش بررسی: این تحقیق پس از تهیه عصاره بادرنجبویه در سه فاز عملیاتی انجام گرفت قارچ مورد آزمایش شامل .Sparasitica می باشد که از تخم های چشم زده آلوده جدا سازی شد. این قارچ در محیط کشت PDA به مدت 4 روز در 12تا 14 درجه سانتی گراد قبل از آزمایش کشت داده - شد. یک میلی لیتر از هرکدام از محلولهای رقیق شده با 8 میلی لیتر از PDAمخلوط شده و سپس درون پتری دیش ریخته شد. در نهایت دیسک میسلیومی از اسپورها (قطر 5 میلی متر) روی مرکز پلیت PDA قرار گرفته و همه پلیت ها در انکوباتور 12 تا 14 درجه برای 4 روز قرار -گرفت. نمونه کنترل منفی شامل 80 tween 10 درصد بود. در نمونه کنترل مثبت به جای عصاره اتانولی - از سبز مالاشیت استفاده - شد. فعالیت ضد قارچی به وسیله روش رقیق سازی انجام شده و به عنوان درصد ممانعت کنندگی در برابر قطر رشد میسلیوم بیان شد.به منظور بررسی ویژگی قارج کشی عصاره های گیاهی،دیسک قارچی تیمار هایی که رشد قارچی در آن ها مشاهده نگردید به محیط کشت سیب زمینی دکستروز آگار واکشت شده و رشد یا عدم رشد قارچ پس از یک هفته بررسی شد.یافته ها:در مطالعه محیط کشت های تیمارشده برای هیچیک از غلظتهای بادرنجبویه حداکثر غلظت کشندگی قارچ (MFC) برعلیه ساپرولگنیا پارازتیکا بدست نیامد -غلظت 1 میلی گرم در لیتر از مالاشیت سبز در تمامی روزهای تحقیق از رشد قارچ parasitica. S ممانعت بعمل آورد.نتیجه گیری: نتایج نشان داد که- هیچ یک از غلظت های عصاره هیدرو الکلی بادرنجبویه توانایی مهار رشد قارچ .Sparasitica را نداشت.

کلیدواژه ها:

قزل آلای رنگین کمان ، قارچ ، عصاره ، بادرنجبویه ، MFC ، MIC

نویسندگان

علی نکویی فرد

موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور،مرکزتحقیقات آرتمیای کشور،سازمان تحقیقات ،آموزش وترویج کشاورزی ، ارومیه ،ایران

پریسا حسین پور

دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد ارومیه ،گروه میکروبیولوژی ،ارومیه ، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Allen, J. L., Gofus, J. E., & Meinertz, J. R. ...
  • Akoll, P., & Mwanja, W. (2012). Fish health status, research ...
  • Allen, J. L., Gofus, J. E., & Meinertz, J. R. ...
  • Abdellatif, F., Boudjella, H., Zitouni, A, & Hassani, A. (2014). ...
  • Noga, E. J. (2011). Fish disease: diagnosis and treatment John ...
  • Ghiasi, M., Khosravi, A., Soltani, M., Binaii, M., Shokri, H., ...
  • نمایش کامل مراجع