بررسی مقاومت به گازهای متان و کربن دی اکسید لندفیل ها در فرآیند فیتوکپ با مقایسه سه گونه شمشاد طلایی، شیرخشت و ژونی پروس

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 403

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AFPICONF04_215

تاریخ نمایه سازی: 18 تیر 1396

چکیده مقاله:

مکان های دفن پسماند همیشه با موانعی از قبیل فقدان روشی به صرفه و مطمین جهت تقلیل گازهای متان و کربن دی اکسید مواجه بودند. در این مطالعه فرآیند فیتوکپ با رویکرد محیط زیستی جهت کاهش مشکلات مکان های دفن پسماند مورد بررسی واقع شد. ابتدا مقداری از خاک منطقه دفن پسماند آرادکوه جهت شبیه سازی و آزمایش برداشت شد. سپس ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خاک مورد بررسی قرار گرفت تا درصورت نیاز ترکیبات معدنی و مغذی موردنیاز رشد گیاهان به آن اضافه شود. سه گونه گیاهی شیرخشت، ژونی پروس و شمشاد طلایی از گیاهان بومی و سازگار منطقه انتخاب شد و غلظت گازهای متان و کربن دی اکسید در ناحیهریشه، 10 سانتی متر پایین تر از ریشه و ناحیه مواد زاید مورد بررسی قرار گرفته شد. درنهایت طی دوره بهره برداری شیرابه حاصل پس از جمع آوری از طریق سیستم زهکش تعبیه شده درکف پایلوت ها به عنوان تامین کننده رطوبت مجددا به پایلوت انتقال یافت . نتایج بیانگر کاهش 9/53 درصدی گاز متان در نزدیک ریشه نسبت به نواحی مواد زاید جامد در سه گونه مورد cm 8 متان و دی اکسید 3 مطالعه بود. همچنین گونه گیاهی مورد بررسی شمشاد طلایی با میزان s/ کربن، حتی پس از گذشت دوره تحقیقات قابلیت رشد را نشان داد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که گونه گیاهی شمشاد طلایی جهت اجرای فیتوکپ بسیار مناسب خواهد بود.

کلیدواژه ها:

لندفیل ، فیتوکپ ، پسماند ، گاز متان ، گاز کربن دی اکسید

نویسندگان

شیدا باقرزاده

دانش - آموخته ی کارشناسی ارشد دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال

نوشین سجادی

استادیار گروه محیط زیست، دانشکده علوم و فنون دریایی ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال

رویا نزاکتی اسماعیل زاده

استادیار گروه محیط زیست، دانشکده علوم و فنون دریایی ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :