مقایسه تبخیر و تعرق پتانسیل به روش ترنت وایت و بلانی کریدل با نرم افزار CROPWAT در استان مازندران( مطالعه موردی شهرستان بابل)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 694

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRI01_042

تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1395

چکیده مقاله:

مبنای برآورد نیاز آبی برای محصولات کشاورزی در اغلب روشها محاسبه مقادیر تبخیر و تعرق پتانسیل می باشد همچنین تبخیر و تعرق پتانسیل در ترسیم تصویر اقلیمی یک منطقه نوع کشت و ابیاری سازه های آبی مطالعات مناب آب و زهکشی کاربردهای فراوانی دارد برای تعیین نیاز آبی ابتدا باید تبخیر و تعرق پتانسیل گیاه مرجع ETo را برآورد کرد و با توجه به اینکه روشهای گوناگونی باری این منظور توصیف شده است لذا انتخاب روش مناسب و قابل اعتماد یکی از مشکلات اساسی در ان مورد است در این تحقیق با استفاده از اطلاعت هواشناسی برای یک دوره 20 ساله 1391- 1372 از ایستگاه های موجود در منطقه بهره گرفته شده است و به روش: ترنت وایتف بلانی کریدل و نرم افزار CROPWAT تبخیر و تعرق پتانسیل ETo در منطقه مورد مطالعه تعیین گردید. نتایجی که از محاسبات تبخیر و تعرق پتانسیل از سه روش ترنت وایت، بلانی کردیدل و این نرم افزار بدست امده تفاوتهای زیادی بین تبخیر و تعرق پتانسیل را نشان می دهد نتایج بدست آمده بیانگر این مطلب بود که در این منطقه در ماهای سرد سال مهر تا اسفند نتایج تبخیر و تعرق حاصل از روش بلانی کریدل بیشتر با نتایج بدست آمده از نرم افزار همخوانی داشته است ولی د رماهای گرم سال فرودین تا شهریور روش ترنت وایت نتایج بهتری نسبت به بلانی کریدل در مقایسه با این نرم افزار نشان می دهد. در نهایت پیشنهاد می گردد در صورت استفاه از این روشها در محاسبه تبیخر و تعیرق حتما از ضرایب اصلاحی استفاده شود. همچنین کمترین تبخیر و تعرق پتانسیل در منطقه مورد مطالعه مربوط به دی ما بوده است و بیشترین میزان تبخیر و تعرق مربوط به تیر ماه می باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

ناصر رمضانیان عزیزی

کارشناسی ارشد آبیاری و مدرس دانشگاه پیام نور

ارش کاکولاریمی

مربی بخش علوم کشاورزی دانشگاه پیام نور تهران ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :