بررسی فعالیت نایسین در پنیر طی زمان نگهداری، توسط نرم افزار شبیهساز Netlogo

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,306

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_067

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

نایسین محصول تولیدی توسط باکتری لاکتوکوکوس لاکتیس می باشد. این ترکیب، یک پپتید با خاصیت آنتی بیوتیکی، متشکل از 34 اسید آمینه بوده و نگهدارندهای با کارایی بالا و بیضرر برای انسان میباشد که هیچ گونه عوارض جانبی نداشته و پس از ورود به بدن، سریعاً هضم و تجزیه میگردد. از آنجایی که دامنه خاصیت ضد باکتریایی نایسین، گستره عظیمی از میکروارگانیزمها را پوشش میدهد که شامل گروههای باکتریایی مقاوم در برابر گرما نیز میباشند، از اینرو به عنوان نگهدارنده، کاربرد وسیعی در محصولاتی که حرارت میبینند پیدا کرده است و برای افزایش مدت زمان نگهداری آنها مورد استفاده قرار می- گیرد که راندمان اقتصادی را نیز بالا میبرد. نایسین در بسیاری از مواد غذایی از جمله پنیر، از رشد میکروبهای مولد فساد و بیماریزا همچون لیستریا منوسایتوژنز جلوگیری نموده و سبب افزایش مدت زمان ماندگاری مادهی غذایی میگردد. مکانیسم عمل نایسین به این صورت است که، نایسین با ایجاد منفذ در غشاء سلول، باعث مرگ سلول میشود. به طوریکه نایسین از انتهای کربونیلی با بار مثبت، به لیپیدهای غشای سلول باکتری متصل شده و وارد غشاء می گردد و در نتیجه باعث ایجاد یک منفذ میشود. بنابراین با توجه به اهمیت فعالیت ضد لیستریایی نایسین، در این مقاله به شبیهسازی تعامل بین نایسین و لیستریا در پنیر، توسط نرم افزار Netlogo خواهیم پرداخت. بر این اساس ابتدا با تلقیح باکتری لیستریا، تعداد باکتری لیستریا و پارامترهای شیمیایی(میزان pH ) در فواصل زمانی مشخص در پنیر مورد اندازهگیری قرار گرفته سپس توسط این نرم افزار، نتایج مورد تحلیل قرار می گیرند. در پایان برای ارزیابی مدل حاصله، نتایج بدست آمده از اجرای مدل با رفتار جهان حقیقی (نتایج آزمایشگاهی)، در قالب نمودار و ارزیابی همبستگی مقایسه میگردد.

نویسندگان

مریم شیرافکن

دانشجوی کارشناسی ارشد کامپیوتر گرایش نرم افزار، دانشگاه آزاد اسلامی و

سعید ستایشی

دانشیار دانشکده مهندسی هستهای و فیزیک، دانشگاه امیرکبیر

محمدعلی عطار

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Abee, T., Krockel, L., & Hill, C, , 1995. Bacteriocins: ...
  • Laridi, R., Kheadr, E., Benech, R. O., Vuillemard, J., Lacroix, ...
  • Liu, D. (2008). Handbook of Listeria monocytogene! CRC. ...
  • Naghmouchi, K., Kheadr, E., Lacroix, C., & Fliss, I., 2007. ...
  • Roberts, R. F. J. (1991). Development of a nisin-producing starter-culture ...
  • Ryser, E. T., & Marth, E. H., 2007. Listeria, listeriosis, ...
  • Zaerzadeh, E., Mortazavi, S. A., Jafari, M. R., Afsharnejad, S., ...
  • نمایش کامل مراجع