مطالعه ساختار و تفرق ژنتیکی جمعیت های گل راعی (Hypericum perforatum L.) شمال و شمال غرب ایران

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 556

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_136

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

جنس Hypericum تقریبا از 450 گونه درخت، درختچه و گیاه علفی تشکیل شده که شامل گونه های زینتی و دارویی می باشد و در سراسر مناطق معتدل هر دو نیم کره شمالی و جنوبی یافت م یشود. از بین آنها تنها گونه H.Perforatum دارای خواص دارویی است. در این پژوهش، از نشانگرهای بین ریزماهواره ای ISSR جهت بررسی تفرق ژنتیکی 20 توده گل راعی جمع آوری شده از سه استان شمال و شمال غرب کشور شامل آذربایجان غربی،گیلان و اردبیل استفاده گردید. برای ارزیابی شباهت ژنتیکی میان توده ها از تجزیه خوش های با استفاده از ضریب تشابه جاکارد با روش الگوریتم میانگین فاصله UPGMA استفاده گردید. بررسی دندروگرام حاصل از تجزیه خوش های تنوع بالایی را در بین تود ههای مورد بررسی نشان داد. بیشترین فاصله بین توده 23335 از استان اردبیل با توده 17982 از استان آذربایجان غربی (با درصد تشابه 0/28 ) و کمترین فاصله ژنتیکی بین توده های 13180 و 13347 (با درصد تشابه 0/89) هر دو متعلق به استان گیلان مشاهده شد. بیشترین تعداد آلل مشاهده شده و آلل مؤثر در جمعی ت آذربایجان غربی به ترتیب با 1/89و 1/6 و کمترین آنها در جمعیت اردبیل با 1/29 و 1/21 بدست آمد. میزان یکنواختی جمعیت ها از طریق نسبت ne/na محاسبه شدکه جمعیت اردبیل با 0/94 دارای بیشترین یکنواختی و جمعیت گیلان با 0/84 و آذربایجان غربی با 0/58 کمترین یکنواختی را در جمعی تهای مورد بررسی دارا بودند. به طور کلی نتایج این تحقیق بیانگر وجود تنوع قابل توجه برای جمعیت های گل راعی در ایران می باشد که می تواند در برنامه های اصلاحی مورد استفاده قرار گیرد.

نویسندگان

رقیه موسوی

دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین

جعفر احمدی

دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین

فاطمه سفیدکن

موسسه تحقیقات جنگ لها و مراتع کشور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Barcaccia, _ Arzenton, F., Sharbel, T.F., Varotto, S., Parrini, P., ...
  • Doyle, J.. Doyle, J. _ 1990). Isolation of plant DNA ...
  • Farsi, M.. Zolali, H., 2006. Principles of Plant Biotechnology. Puublication ...
  • Hazler Pilepic, K., Males, Z., Plazibat, M., 2008. Genetic structure ...
  • Naghdibadi, H. A., Amin. GH. R.. Makkizadeh. M., Ziaiei. A., ...
  • Pank, F., 2007. Breeding of medicinal plants. In: medicinal plant ...
  • Percifield, R. J., Hawkins, J. S., Mccoy, J. A., Widrlechner, ...
  • نمایش کامل مراجع