بررسی تنوع ژنتیکی ژنوتیپهای گندم دوروم با استفاده از مارکر مولکولی ISSR

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,584

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_263

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

علی رقم اقتصادی بودن گندم دوروم، اطلاعات کمی در مورد تنوع ژنتیکی بین ژنوتیپهای مختلف آن در ایران وجود دارد. در این تحقیق به منظور بررسی تنوع ژنتیکی بین 25 ژنوتیپ مختلف گندم دوروم ( 23 لاین اصلاحی، دو رقم بومی و یک رقم اصلاح شده ) با استفاده از نشانگر ISSR انجام شد. جهت استخراج DNA ژنومی از روش CTAB استفاده گردید و کیفیت و کمیت DNA استخراج شده با استفاده از الکتروفورز ژل 1% و رنگ آمیزی با اتیدیم برماید بررسی شد. سپس DNA استخراج شده توسط 8 پرایمر ISSR تکثیر شد، پس از امتیاز دهی باندها با در نظر گرفتن 1 برای حضور باند و صفر برای عدم حضور باند، نتایج حاصله توسط نرم افزار NTSYS-pc مورد تجزیه قرار گرفت. ضرایب تشابه بر اساس روش دایس محاسبه گردید و تجزیه کلاستر به روش UPGMA انجام شد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد که دندروگرام حاصل از آنالیز ژنوتیپهای مورد مطالعه را در قالب 4 - 3 گروه دسته بندی نمود. کمترین فاصله ژنتیکی بین ژنوتیپهای 23 و 24 با میزان تشابه 0/89 و بیشترین فاصله بین ژنوتیپهای 1 و 13 با میزان تشابه 0/12 بود، همچنین ضریب همبستگی کوفنتیک با 0/86 = r که دندروگرام توجیه مناسبی از همبستگی میباشد. نتایج حاصل از محتوای چند شکلی PIC نشان داد که بالاترین مقدار PIC PIC 12 IS با 0/48 بود. IS10 با 0/34 دارای کمترین PIC میباشد همچنین میانگین PIC در این آزمایش برابر 0/42 می باشد.

نویسندگان

مریم رزمجو

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرم

رضا محمدی

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، کرمانشاه

لیا شوشتری

گروه اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

علیرضا اطمینان

گروه اصلاح نباتات دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Frahani, A. and Arzani, A. 1385. The study of genetic ...
  • Zar, M. Ahmadi, G. GHsemali, G. Baiki, A. 1389. The ...
  • S adegh -Zadeh-Ahar. D.1385. Evaluation for tolerance to drought stress ...
  • Pasqualone, A. C., A. Lotti. 2000. Use of ISSR markers ...
  • Tsumura, Y.. K. Ohba and S. H Strauss. 1996. Diversity ...
  • نمایش کامل مراجع