جداسازی و تعیین مشخصات چند جدایه ی بومی قارچ بیمارگر حشرات Beauveriabassiana (Balsamo)(Ascomycota: Hypocreales) از خراسان

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 949

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_288

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

قارچهای بیمارگر حشرات از جمله عوامل کنترل بیولوژیک آفات میباشند که دامنه میزبانی وسیعی دارند. مطالعه روی جدایههای بومی این گروه بیمارگر ، با توجه به سازگاری آنها با شرایط زیست محیطی و اطمینان از ایمن بودن آنها ، قدمی مهم در شروع برنامه های کنترل میکروبی است. در مطالعه به منظور ارزیابی کارایی قارچ های بیمارگر حشرات Beauveria bassiana و Metarhizium anisopliae روی مگس جالیز Dacus ciliatus جمعآوری جدایههای بومی این دو بیمارگر از مناطق مختلف خراسان بزرگ در سالهای 1931 و 31 دنبال شد. تعداد 01 نمونه خاک از مناطق مختلف استانهای خراسان رضوی و شمالی جمعآوری شده و با استفاده از تله Galleria جداسازی قارچهای بیمارگر انجام شد. با تهیه اسلاید میکروسکوپی، مراحل مختلف رشدی قارچ بررسی شده و هویت جدایههای قارچ با استناد به مشخصات مرفولوژیک یک سیکل کامل زندگی بیمارگر تعیین شد. در مطالعه مولکولی ، استخراج DNA ژنومی، تکثیر ناحیهی ITS و توالی یابی این ژن انجام شد. مقایسه توالی ITS در پایگاه NCBI از طریق nBLAST نشان داد که این پنج جدایه شباهت حداکثری با سایر جدایه های قارچ B. bassiana (Ascomycota: Hypocreales دارند . تحلیل فیلوژنتیک نیز نشان داد که جدایههای بومی در هر سه شیوه Maximum parsimony Maximumlikelihood و Neighbor joining در یک شاخه قرار گرفتند. در گروهبندی جدایهها بر مبنای مشخصات اقلیمی زیستگاه نیز جدایههای بومی و جدایههای اروپا ، خاورمیانه ، شرق آسیا و آمریکای شمالی در گروههای جداگانه و قابل اعتماد، متمایز و تفکیک گردیدند. این دادهها با نتایج مربوط به فواصل نوکلئوتیدی جدایههای مورد نظر و سایر جدایههای معتبر، منطبق بود نتایج حاصل از این تحقیق مؤید این است که میتوان از ناحیه ی ITS به منظور شناسایی سریع و دقیق این دسته از عوامل که گامی مهم در شروع برنامههای کنترل بیولوژیک است، استفاده کرد.

نویسندگان

نسیم طهماسبی زاوه

موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی کاشمر

جواد کریمی

گروه گیاه پزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

پریسا طاهری

گروه گیاه پزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :