مطالعه عملکرد و تغییرات ژنتیکی جدایه های حاصل از کشت بافت قارچ دکمه ای سفید

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 793

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_310

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

قارچ خوراکی دکم های سفید ، Agaricus bisporus یکی از قار چهای رشته ای با اهمیت اقتصادی بالا است. کشت بافت اندام زایشی یکی از مهم ترین روش های تهیه جدایه خالص، از قارچ دکمه ای می باشند. علاوه بر این کشت بافت این قارچ به دلیل کاربرد در انتقال ژن از اهمیت زیادی برخوردار است. با این وجود گزارش چندانی در مورد کشت بافت این قارچ و بررسی مولکولی و مورفولوژیکی جدایه های حاصل از کشت بافت وجود ندارد. لذا در این مطالعه برای اولین بار از نشانگر تکرارپذیر AFLP برای ارزیابی تغییرات ژنتیکی جدایه های حاصل از کشت بافت استفاده گردید. همچنین در طی آزمایش فاکتوریل بر پایه ی طرح کاملاً تصادفی با دو تکرار، تأثیر فاکتورهای محل ریزنمونه (در سه سطح: کلاهک K) محل اتصال پایه و کلاهک B و پایه P و اندازه اندام زایشی (در سه سطح: بزرگ L) متوسط M و کوچک S در سرعت رشد میسلیوم و عملکرد مورد ارزیابی قرار گرفت. 18 جدایه حاصل از کشت بافت از نظر سرعت رشدی و شکل پرگنه و میزان عملکرد متفاوت بودند. مقایسه میانگین ها به روش آزمون چند دامنه ای دانکن، برتری عملکرد جدایه های برگرفته از کلاهک K و محل اتصال کلاهک به پایه B نسبت به جدایه های برگرفته از قسمت پایه P را نشان داد. 9 جفت ترکیب آغازگری 353 باند تولید کرد که از این تعداد 4/6% باندها چند شکل بودند. همچنین تعداد باند حذف شده در جدایه های حاصل از کشت بافت اندام زایشی با اندازه کوچک کمتر از جدایه های حاصل از کشت بافت اندام زایشی با اندازه بزرگ بود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

محسن علی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی در کشاورزی ، دانشکده کشاورزی، دانش

محمد فارسی

استاد گروه بیوتکنولوژی و ب هنژادی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فر

امین میرشمسی کاخکی

استادیار گروه بیوتکنولوژی و ب هنژادی گیاهی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه

محسن محمود نیا میمند

دانشجوی دکتری بیوتکنولوژی در کشاورزی ، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردو

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Farsi, M and Pourianfar, H.R., 201 1.Cultivation and Breeding of ...
  • Mehta, K.B. and Bandal, M. S., 1994. Genetic improvement in ...
  • Pandey, M. and Tewari, R. P., 1994. Strategies for selection ...
  • Soltis Lab CTAB DNA Extraction Protocol., 2002. The Soltis Lab, ...
  • Vos, P., Hogers, R., Bleeker, M.. Reijans, M., van de ...
  • نمایش کامل مراجع