شناسایی مورفولوژیکی و مولکولی جدایه های Botrytis cinerea عامل کپک خاکستری توت فرنگی در شمال ایران

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,103

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_325

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

توت فرنگی Fragaria ananassa Duchesn از مهم ترین گیاهان کشت شده در استان مازندران می باشد بیماری کپک خاکستری با عامل Botrytis cinerea از عوامل مهم خسارت زا به این محصول بوده که سالانه موجب خسارات زیادی به این محصول می گردد. این تحقیق به منظور شناسایی مورفولوژیکی و ژنتیکی جدایه های B. cinerea بدست آمده از مزارع مختلف استان مازندران انجام شد. جهت جداسازی قارچ عامل بیماری، میوه های آلوده پس از انتقال به آزمایشگاه و ضدعفونی سطحی با اتانول 07 % روی محیط آب آگار WA کشت داده شد. از کلنی های جدا شده بروش تک اسپور ، پس از 4 روز کشت هایی خالص با انتقال نوک هیف به محیط غذایی سیب زمینی دکستروز آگار PDA تهیه شد. در نهایت با آزمون های مورفولوژیکی 42 جدایه B. cinerea تشخیص داده شد. خصوصیات مورفولوژیکی مورد استفاده شامل رنگ کلنی، شکل رنگ و ابعاد کنیدیوفور، شکل و ابعاد اسکلروت ها بود. طول کنیدیوفورها 2999 - 662 میکرومتر و اندازه کنیدی ها 8 - 4 × 13 - 4 و ابعاد اسکلرت ها 8- 1 × 11-1 بود. DNA جدایه ها با روش CTAB جدا شده و به عنوان Template در واکنش PCR استفاده شد. آغازگر اختصاصی C729 جهت تکثیر DNA با استفاده از پارامتر های دمایی توصیه شده به کار برده شد. از نمونه استاندارد B. cinerea نیز به عنوان شاهد در این آزمون استفاده شد. تمامی جدایه ها موفق به تکثیر قطعه 077 جفت بازی شدند. نتایج حاصل از این مطالعه حاکی از اثبات مولکولی جدایه های B. cinerea توت فرنگی در شمال ایران می باشد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

جعفر نصیری طالشی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه گیاهپزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طب

صفر علی مهدیان

استادیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محمد علی تاجیک قنبری

استادیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

امین علیان

کارشناسی ارشد کلینیک گیاهپزشکی مرکزی بهنمیر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Mirzaei, S., Goltapeh, E.M. and Shams-bakhsh, M. (2007). Taxonomical studies ...
  • Nielsen, K., Yohalem, D. S., and Jensen, D. F. 2002. ...
  • Ricardo A.S., R. Torres and B. A. latorre . S ...
  • Sholberg, P. L., Bedford, K. E., and Stokes, S. 2003. ...
  • Xiao C.L., 2006 _ Postharvest fruit rots in d, Anjou ...
  • نمایش کامل مراجع