بررسی تاثیر موتاسیون old101 بر جوانهزنی بذرهای موتانت و بیان ژن GST1 و FRY1 در واکنش به تنش سرما در آرابیدوپسیس

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 833

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_389

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

سرما به عنوان یکی از تنشهای غیرزیستی از جمله عوامل محدود کنندهی رشد گیاهان میباشد. گیاهان برای سازگاری با سرما از مکانیزمهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی متعددی استفاده می کنند. شناسایی این مکانیزمها جهت دست یابی به ارقام سازگار به سرما ضروری میباشد. ژن FIERY1 FRY1 از جمله ژن هایی محسوب میشود که پروتئین آن نقش مهمی را در فرایند تنطیم واکنش گیاهان به تنش سرمایی ایفا میکند. در این تحقیق بهمنظور بررسی تاثیر موتاسیون نقطهای old101 بر جوانهزنی، بذور موتانت old 101 و مادری در دماهای°C 4 °C15 °C25 و °C30 درجه کشت و صفات درصد جوانهزنی و مدت زمان جوانهزنی به مدت 10 -4 روز مورد بررسی قرار گرفت. آنالیز دادههای آزمایشی در قالب آزمایش فاکتوریل 4 × 2 با طرح پایهی کاملآ تصادفی و با استفاده از نرمافزار SAS انجام شد. نتایج بدستآمده از آزمون جوانهزنی نشاندهندهی افزایش حساسیت، افزایش مدتزمان جوانهزنی در گیاهچه های جهش یافته نسبت به گیاهچههای مادری بود. جهت سنجش میزان نسبی بیان ژنهای FRY1 و ATGST1 GST1 گیاهچههای 18 روزه تحت تیمار سرمای 4 درجه قرار گرفته و در زمانهای 0 ، 3 ،12 و 24 ساعت نمونهگیری شدند. ژن GST1 از جمله ژنهای نشانگر در تنش اکسیداتیو است. پس از استخراج RNA از نمونههای برگی فوق، نسخههای cDNA ساخته شد و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی میزان بیان نسبی ژنها با روش Real Time RT-PCR اندازهگیری گردید. نتایج بررسی میزان نسبی بیان ژنهای GST1 و FRY1 در گیاهچههای موتانت و مادری در شرایط رشدی نرمال و تنش سرمایی حاکی از تفاوت بیان این ژن در شرایط نرمال و تنش بود. براساس افزایش بیان ژن 1 GST درگیاهچههای مادری در شرایط نرمال و استرس سرمائی میتوان نتیجه گیری نمود که تنش اکسیداتیو در گیاهان موتانت کاهش یافته است. مضافا اینکه افزایش بیان ژنهای GST1 و FRY1 در گیاهان مادری نشاندهنده ارتباط میزان بیان ژن FRY1 و تنش اکسیداتیو می باشد.

نویسندگان

علی مبارکی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان

رضا شیرزادیان خرمآباد

استادیار ژنتیک مولکولی گیاهان، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان

بابک ربیعی

دانشیار ژنتیک بیومتری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان

محمد مهدی سوهانی

استادیار بیولوژی مولکولی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Cantliffe, D.J., 1991. Benzyladenine in the priming solution reduces thermo ...
  • Lee, H., L. Xiong, Z. Gong, et al. 2001.The Arabidopsis ...
  • _ S hirz adian -Khorramabad, R., H-C. Jing, G-E. Everts1, ...
  • Xiong, L., H. Lee, R. Huang and J. Zhu. 2004. ...
  • نمایش کامل مراجع