نقش پلی اتین گلیکول و اسید آبسیزیک در جنین زایی سوماتیکی بذرهای بالغ آرابیو پسیس (Arabidopsis thaliana)

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,909

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_528

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

جنین زایی سوماتیکی نمونه بارزی از ویژگی توانمندی سلول totipotency و همچنین یک سیستم باز زایی است که منجر به تشکیل ساختارهای دوقطبی نظیر جنین از سلول‌های سوماتیکی می‌شود. مطالعه جنین زایی سوماتیکی در گیاه آرابیدوپسیس . تالیانا Arabidopsis thaliana که به عنوان یک گیاه مدل برای مطالعات ژنتیکی و مد کلی مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌تواند در شناخت جنبه‌های نامشخص و تولید هرچه بیشتر جریمه‌های سوماتیکی مؤثر باشد. افزودن آبسیزیک اسید ABA به محیط کشت بافت، سبب بیان بعضی از ژن‌های مربوط به پروتئین‌های اواخر دوره جنینی lea می‌شود و در افزایش جنین زایی سوماتیکی مؤثر است. همچنین استفاده از یک عامل اسمزی نظیر پلی اتیلن گلیکول PEG 3000 به عنوان عامل ایجاد کننده فشار اسمزی منفی سبب تحریک بلوغ شده و باعث تجمع پروتئین‌های ذخیره‌ای می‌شود از نظر ساختاری مشابه با پروتئین‌های موجود جنین های بذری اند. در پژوهش حاضر نقش ABA و peg در بهینه‌سازی تولید جریمه‌های سوماتیکی آرابیدوپسیس مورد بررسی قرار گرفت. در آزمایش اول جهت تشکیل کالوس ، جنینهای جنسی نابالغ در محیط کشت مایع موراشیکی واسکوک MS و حاوی 20 گرم در لیتر ساکارز و هورمون و هورمون 2,4-D و peg قرار داده شدند که بیشترین میزان کالوس زایی در محیط کشت ms حاوی 4/5 میکرومولار 2,4-D در صد وزن و حجم peg به دست آمد. در آزمایش دوم، بعد از سه هفت، کالوس ها به محیط کشت ms 1/2 حاوی هشت گرم در لیتر آگار و 10 گرم در لیتر ساکارز با سطح هورمونی 1 ، 0 و 10 میکرومولار ABA قرار داده شدند که بعد از سه هفته بیشترین تعداد جنین زایی سوماتیکی در محیطی با 10 میکرومولارABA مشاهده شد.

نویسندگان

فاطمه علیزاده آریمی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی - دانشکده کشاورزی - دانشگاه کشاورزی

ویدا چالوی

استاد گروه علوم باغبانی - دانشکده کشاورزی - دانشکده کشاورزی و منابع طبی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ikeda-Iwai, M., Satoh, S., Kamada, H., 2002. Establishmen of a ...
  • Luo, y., and Koop, H-U., 1997. Somatic embryogenesis in cultured ...
  • Oneill, CM., and Mathias, RJ., 1993. Regeneration of plant from ...
  • Raghavan, V., 2004. Role of 2, 4-D in somatic embryogenesis ...
  • Reinert, J., 1958. Morphogenes and ihre kontrolle an ge webekulturen ...
  • stasolla, C., 2003. The effects of polyethylene glycol on gene ...
  • Steward, FC., 1958. Growth and organized development of cultured cells. ...
  • Wu, Y. Hberlandt, G., Zhou, C., 1992 . Somatic embryogenesis ...
  • نمایش کامل مراجع