بررسی توارث ترنسژن nptll در فصل دوم گیاهان توتون تراریخت

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 798

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_685

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

برای شناسایی و گزینش لاینهای گیاهی تراریخت از نظر ژنتیکی پایدار باشد و سطح بیان ترنسژن در آن‌ها مناسب باشد تأیید گیاهان حاوی ترنسژن و تعداد نسخه‌های ترنسژن ضروری است. از آنجایی که در اغلب روش‌های انتقال ژن DNA خارجی به طور تصادفی وارد ژنوم گیاه می‌شود و این امر منجر به تولید گیاهانی با چندین نسخه ترنسژن وارد شده در یک یا چند مکان کروموزومی می‌شود و تعداد نسخه‌های متعدد ترنسژن در ژنوم یکی از دلایل بیان پایین و یا ناپایداری و خاموشی ژن خارجی است در حالی که عملکرد گیاهانی با یک یا دو باب ادغام، بیان سطح بالای ژن خارجی است. در این تحقیق جهت شناسایی و انتخاب گیاهان با تعداد نسخه‌های پایین امتداد بذور به‌دست‌آمده از گیاهان نسل T0 توتون که تراریخت بودن آن‌ها با PCR ، RT-PCR و SDS-PAGE مورد تأیید قرار گرفته بود در محیط MS حاوی کانامایسین کشت شده و توارث ترنسژن nptll در دو سطح فنوتیپی و ملکولی مورد عظیم قرار گرفتند. نسبت تفرق برای صفات مقاومت به آنتی‌بیوتیک کانامایسین از طریق شمارش گفته‌های مقاوم در مقابل گفته‌های حساس به‌دست‌آمده و با آزمون کای اسکوئیربا نسبهای مندلی مورد مقایسه قرار گرفت. مشاهده نسبت‌های تفرق 3:1 در برخی از لاینها بیانگر انتقال یک نسخه از ژن مذکور است. در سطح مولکولی حضور ژن nptll با استفاده از آغازگر های اختصاصی و واکنش PCR مورد تأیید قرار گرفت. در ادامه بررسی‌های مولکولی، تعداد نسخه‌های ژن nptll با Real time PCR تعیین و نتایج آن با بررسی‌های فنوتیپی مورد مقایسه قرار گرفته و گیاهان با نسخه‌های پایین‌تر برای نسل‌های بعدی انتخاب خواهند شد.

نویسندگان

هادی صحرایی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی - دانشگاه زنجان

خدیجه باقری

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی - دانشگاه زنجان

محمد طاهر هر کی نژاد

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی - دانشگاه زنجان

صابر اصغرزاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی - دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :