ارزیابی توانایی قارچ های . Acromonium sp. Aspergillus sp در زیست پالایی آلودگی های نفتی در شرایط آزمایشگاهی

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,354

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_359

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

چکیده مقاله:

اگر چه نفت یکی از منابع اصلی تأمین انرژی در جهان محسوب میشود اما آلودگیهای ناشی از آن در بسیاری از کشورها مشکلات فراوانی را به همراه دارد، امروزه زیست پالایش به عنوان یک تکنولوژی سبز، اقتصادی و با کارایی بالا مورد توجه قرار گرفته است. در یک مطالعه میدانی درمنطقه آلوده به نفت پالایشگاه اراک تعدادی قارچ از جمله . Acromonium sp.,Aspergillus sp از خاکهای آلوده به نفت جداسازی شد.هدف این پژوهش ارزیابی عملکرد این قارچ در حذف آلودگی نفتی در شرایط آزمایشگاهی است. قارچ را در محیطهای PDA با غلظتهای ( 2% تا 10 %) نفت کشت داده، نتایج حاصله نشان داد که قارچ های . Acromonium sp. Aspergillus sp نسبت به غلظتهای ذکر شده نفتمقاوم میباشد و حتی قادر به رشد در غلظت 10 % نفت نیز میباشد به منظور آزمون زیست پالایش، پس از رشد قارچها در محیطهای حاوی نفتدر پایان دوره رشد،به وسیله دستگاه سوکسوله میزان نفت باقی مانده در محیط کشت استخراج و با مقدار اولیه آن مقایسه گردید و نتایج نشان داداین قارچ ها قادر به کاهش نفت در محیط کشت میباشد و بیشترین میزان کاهش و حذف نفت برای قارچ. Aspergillus sp در محیط کشت %10 نفت و برای قارچ. Acromonium sp در محیط کشت 2%نفت مشاهده گردید. از این رو به نظر میرسد که استفاده ازآن ها برای زیستپالایش آلودگیهای نفتی بسیار مناسب میباشد. نتایج حاصله دلالت دارد که قارچ های Aspergillus sp.,Acromonium sp نقش مهمی درزیست پالایش آلودگی نفتی دارد و قادر به تجزیه نفت خام میباشد. بنابر این پیشنهاد میشود از آن ها در زیست پالایش محیطهای آلوده به نفت استفاده گردد.

نویسندگان

مهرانگیز اکبری

گروه زیست شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بروجرد.

عبدالکریم چهرگانی

گروه زیست شناسی دانشگاه بوعلی سینا همدان.

فریبا محسن زاده

گروه زیست شناسی دانشگاه بوعلی سینا همدان.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - محن زاده، فریبا، 1388 . بررسی کارایی زیست پالایش ...
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، دانشکده کشاورزی 28-27 بهمن ماه ...
  • Cunningham S.D., Anderson T.A., Schwab P.A and Hsu F. , ...
  • Hashem A.R 2007. B ioremediation of Petroleum Contaminated Soils in ...
  • Merkel, N., Schultez-Kraft, R., Infante, C., _ _ Phy toremediation ...
  • نمایش کامل مراجع