کاربرد گونه دارویی کاکوتی کوهی Ziziphora clinopodioides در طراحی فضای سبز

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,093

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_366

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

چکیده مقاله:

به منظور حفاظت از گیاهان در عرصههای جنگلی و مرتعی کشور و در عین حال استفاده از پتانسیلهای گیاهان موجود در این نقاط در برآوردن نیازهای اقتصادی، صنعتی، دارویی، غذایی و زیباشناختی و با توجه به زیبایی و نیاز اندک بسیاری از گونههای خودرو به آب و سازگاری آن ها به محیطهای خشک، جمعآوری اطلاعات درباره این گونه گیاهان ضرورت دارد تا بتوان با پرورش آنها در فضای سبز جهت زیبایی و به عنوان پوشش گیاهی و زراعت آنها در مزارع و تولید انبوه، هم میزان تولید را بالا برد و هم فشار بر پوشش گیاهی طبیعی را کاهش داد. در این راستا گونه کاکوتی کوهی با نام علمی . Ziziphora clinopodioides Lam از خانواده Lamiaceae در دو استان اصفهان و چهار محال و بختیاری که از تنوع اقلیمی و غنای گونهای برخوردار هستند، مورد بررسی و تحقیق قرار گرفت. کاکوتی گیاهی است پایا، بوتهای، با شاخههای فراوان به ارتفاع 50 – 20 سانتیمتر، بسیار خوشبو و معطر که خاصیت دارویی دارد و به ظاهر شبیه آویشن است و برخی آن را به اشتباه آویشن مینامند. این گونه از پراکنش وسیعی در جزایر بالکان شرقی، آسیای غربی و جنوبی، آسیای مرکزی، کوههای هیمالیا و ایران برخوردار است و دارای 9 زیر گونه میباشد که یکی از آنها به نام Ziziphora clinopodioides subsp. rigida بیشتر در قسمتهای کوهستانی و تپهای با خاکهای شنی و سنگلاخی دو استان اصفهان و چهار محال و بختیاری میروید. مراحل فنولوژیک این گونه از اوایل فروردین با رشد رویشی در مناطق مختلف آغاز میشود و تا آخر خرداد ادامه مییابد. در اواخر خرداد تا اوایل تیر به مرور وارد مرحله گلدهی میشود و مدتی طولانی حدود چهار ماه از اوایل تیر تا اواخر مهر دارای گل میباشد که این ویژگی در گیاهان دیگر کم تر دیده میشود و این ویژگی میتواند در طراحی فضای سبز به خصوص در ایجاد قسمتهای صخرهای مورد استفاده قرار گیرد. این گونه به عنوان گیاه دارویی و معطر برای تقویت معده، دفع درد و ناراحتیهای معده نیز کاربرد دارد

نویسندگان

کتایون پورسخی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان، اصفهان

محمدتقی فیضی

کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، دانشکده کشاورزی 27-28 بهمن ...
  • Jalili A, Jamzad Z. 1999. Red Data Book of Iran ...
  • - Rechinger, KH. Flora Iranica.Vol. 150. Akademische Druck- _ Verlagsanstalt, ...
  • نمایش کامل مراجع