تاثیر منابع آلی و معدنی روی در جذب روی توسط گیاه جو

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 611

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_490

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

چکیده مقاله:

استفاده از بقایای آلی باعث افزایش ماده آلی خاک و بازچرخ عناصر غذایی م یگردد. قابلیت جذب فلزات سنگین در خاکهای تیمار شده با این ترکیبات عموماً کمتر از خاکهایی است که نمک معدنی این فلزات اضافه می گردد. این تحقیق به منظور مقایسه اثرهای منابع آلی و معدنی روی در جذب روی توسط جو (رقم ماکوئی) در یک خاک لومی رسی تیمار شده با منابع آلی و معدنی روی صورت پذیرفت . تیمارهای آزمایشی شامل کاربرد 25 ( V2) 50 ،(V1 ) و 100 ( V3 ) تن در هکتار ورمی کمپوست غنی شده ( 800 میلی گرم روی در کیلوگرم) و تیمار شاهد بود. جهت مقایسه اثرهای منابع معدنی و آلی سه سطح نمک معدنی سولفات روی معادل محتوای روی موجود در ورمی کمپوست غنی شده در نظر گرفته شد (به ترتیب Zn2 ،Zn1 و Zn3 ). بعد از برداشت گیاه، غلظت روی در اندام های ریشه و هوایی و پارامترهای طول ساقه و وزن هزار دانه اندازه گیری شد. نتایج این تحقیق حاکی از آن است غلظت روی ریشه گیاه در خاک تیمار شده با ورمی کمپوست به طور معنی داری کمتر از خاک تیمار شده با سولفات روی می باشد. مقدار روی عصاره گیری شده با DTPA نیز در خاک تیمار شده با ورمی کمپوست نسبت به خاک تیمار شده با سولفات روی کاهش یافت. با کاربرد تیمار Zn3 ارتفاع ساقه و وزن هزار دانه این گیاه کاهش یافت. نتایج این تحقیق نشان داد کهافزودن ورمی کمپوست غنی شده نسبت به سولفات روی باعث افزایش گنجایش تبادل کاتیونی خاک و کاهش قابلیت دسترسی روی م یگردد

نویسندگان

حمید سیداشرفی

گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد اراک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک، ایران

مجید مجیدیان

دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان

امیرحسین بقایی

دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

حمیدرضا عشقی زاده

مرکز پژوهشی کشت بدون خاک، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، دانشکده کشاورزی 27-28 بهمن ...
  • Basta NT, Ryan JA, Chaney RL. 2005. Trace element chemistry ...
  • Hettiarachchi GM, Ryan JA, Chaney RL, La Fleur CM 2003. ...
  • Yeganeh, M, Afyuni M, Kho shgoftarmanesh AH, Rezaeinejad Y, Schulin, ...
  • Soilless Culture Reserch Center, Isfahan University of Technology *Coresponding Author: ...
  • نمایش کامل مراجع