مقایسه اثر تیمارهای شیمیایی، حذف کامل درونبر و سرمادهی بر جوانه زنی بذر زیتون

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,017

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_660

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

چکیده مقاله:

ازدیاد زیتون از طریق بذر مشکل است. بذرهای زیتون در شرایط مطلوب، قادر به تنژگی سریع نیستند. و تنژگی آن ها ممکن است 6 ماه تا یک سال یا بیشتر به طول انجامد. میزان تنژگی بذرهای زیتون با توجه به نوع رقم ممکن است بین 5 تا 90 درصد متغیر باشد. امروزه با توجه به تقاضای روزافزون تولیدکنندگان زیتون به استفاده از نهال پیوندی، نیاز به پایههای مناسب ضروری میباشد. این پژوهش به منظور بررسی اثر تیمارهای شیمیایی، حذف کامل درون بر و سرمادهی بر جوانهزنی بذر زیتون رقم کرونائیکی انجام شد.نتایج به دست آمده از اثرات تیمارهای مختلف نشان داد که بهترین تیمار برای رفع خفتگی بذرهای زیتون(رقم کرونائیکی) تیمار حذف کامل درونبر همراه با چینه سرمایی در دمای 10 - 7 درجه سانتیگراد به مدت 30 روز بود.در تیمارهای شاهد، خیساندن در آب و خراشدهی با اسید سولفوریک به مدت 4 ساعت هیچ گونه جوانهزنی مشاهده نشد.تیمار خراشدهی با اسید سولفوریک به مدت 8 ساعت درصد جوانهزنی بالاتری را نسبت به تیمار خراشدهی با اسید سولفوریک به مدت 6 ساعت نشان داد.همچنین اختلاف معنیداری برای درصد جوانهزنی تیمارهای خراشدهی 6 ساعت اسید سولفوریک و جیبرلیک اسید مشاهده نشد.بر اساس نتایج بدست آمده از این پژوهش، برای بهبود تندش بذرهای زیتون، استفاده از تیمارهای خراش دهی اسیدی ومکانیکی به همراه چینه سرمایی پیشنهاد میشود

نویسندگان

بیتا صادقی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد باغبانی دانشگاه آزاد جهرم،

عبدالحسین ابوطالبی

استاد گروه باغبانی دانشگاه آزاد جهرم

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رستمی، الف. 1388. خراش‌دهی اسیدی و مکانیکی جهت افزایش قابلیت ...
  • راحمی، .، ج. امیری. 1383. اثیر دما و حذف کامل ...
  • Voyatzis, D.G. 1995. Dormancy and germination of olive embryos as ...
  • Bandino, G. and P. Sedda and M. Mular. 1995. Germination ...
  • نمایش کامل مراجع