اندازه گیری مقدار فلزات سنگین جیوه و وانادیوم منتقل شده از خاک به نمونه های برنج بومی استان خوزستان و مقایسه آن با استانداردهای جهانی

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 657

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA07_033

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1397

چکیده مقاله:

هر ساله بیش از یک سوم افراد کشورهای توسعه یافته به بیماری های ناشی از مواد غذایی گرفتار می شوند و میزان مرگ و میر ناشی از بیماری های منتج از آلاینده های مواد غذایی در کشورهای در حال توسعه سالانه 2/2 میلیون نفرگزارش شده است. با توجه به این مسیله و نیز ماهیت بین المللی اهمیت روز افزون غذا، در سال های اخیر، توجه عموم مردم و ارگانهای نظارتی در بخش غذا به خصوص سازمان تجارت جهانی به صورت جدی به ایمنی غذا و تضمین کیفیت آن معطوف گشته است. با توجه به اهمیت استان خوزستان از نظر فعالیت های کشاورزی و صنعتی، همچنین جمعیت زیاد این استان و نقش مهم برنج در سبد خانوار در استان خوزستان، این تحقیق با هدف اندازه گیری میزان غلظت فلزات سنگین وانادیوم و جیوه در برنج های بومی استان خوزستان و بررسی و مقایسه مقادیر این فلزات با میزان استانداردهای جهانی انجام شد. در این تحقیق 30 نمونه برنج از شالیزارهای شمال استان خوزستان جمع آوری و برای بررسی میزان فلزات سنگین جیوه و وانادیوم مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج نشان داد تمامی نمونه ها حاوی فلزات سنگین جیوه و وانادیوم بوده بطوری که مقدار آنها از حد مجاز جهانی بیشتر بود. همچنین بین مقادیر جیوه و وانادیوم در نمونه های برنج بومی همبستگی مشاهده نشد.

نویسندگان

حمید برومندنیا

دانش آموخته کارشناسی ارشد صنایع غذایی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

علی غلامی

دانشیار و عضو هیات علمی گروه تخصصی خاک شناسی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران