مقایسه عملکرد علوفه ارقام دیررس و زودرس ذرت در کشت بهاره و تابستانه

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,522

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA07_058

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1397

چکیده مقاله:

در این تحقیق عملکرد علوفه ارقام دیررس و زودرس ذرت تحت تاثیر تاریخ های کاشت بهاره و تابستانه در منطقه شهرکرد مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور آزمایشی بصورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. تاریخ های کشت ( 10 خرداد و 9 تیرماه ) و ارقام به ترتیب در کرت های اصلی و فرعی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیشترین تولید علوفه تر، خشک و بلال از تاریخ کاشت اول ( 10 خرداد) به ترتیب با 730/86، 17678، 24468 کیلوگرم در هکتار بدست آمد که تفاوت معنی داری را با تاریخ کاشت دوم در سطح احتمال پنج درصد نشان داد. در تاریخ کاشت اول بیشترین میزان تولید علوفه خشک و بلال به ترتیب با 18920 و 25996 کیلوگرم در هکتار متعلق به رقم ماکسیما بود. اما در تاریخ کاشت دوم بیشترین تولید علوفه خشک با 13588 و بیشترین عملکرد بلال با 18262 کیلوگرم در هکتار به ترتیب از ارقام فجر و دهقان حاصل شد. بطور کلی نتایج این تحقیق بیانگر آن بود که در تاریخ 10 خرداد ماه زمان مناسبی برای کاشت ارقام دیررس (گروه 700 ) از نظر تولید علوفه در منطقه می باشد. در کشت تابستانه یا تیرماه بهتر است از ارقام زودرس مانند دهقان و فجر استفاده گردد تا ماده خشک و عملکرد بلال بیشتری حاصل شود. همچنین مقادیر آب کمتری در کشت تابستانه مصرف گردید.

نویسندگان

سید جلیل نوربخشیان

استادیار بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شهرکرد، ایران.