سال انتشار: ۱۳۹۸
کد COI مقاله: AHCONF04_146
زبان مقاله: فارسی
حجم فایل: ۴۱۶.۶۴ کیلوبایت (فایل این مقاله در ۹ صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد)
اگر در مجموعه سیویلیکا عضو نیستید، به راحتی می توانید از طریق فرم روبرو اصل این مقاله را خریداری نمایید.
با عضویت در سیویلیکا می توانید اصل مقالات را با حداقل ۳۳ درصد تخفیف (دو سوم قیمت خرید تک مقاله) دریافت نمایید. برای عضویت در سیویلیکا به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید. در صورتی که دارای نام کاربری در مجموعه سیویلیکا هستید، ابتدا از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد شده و سپس به این صفحه مراجعه نمایید.
لطفا قبل از اقدام به خرید اینترنتی این مقاله، ابتدا تعداد صفحات مقاله را در بالای این صفحه کنترل نمایید.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
با عضویت در سیویلیکا می توانید اصل مقالات را با حداقل ۳۳ درصد تخفیف (دو سوم قیمت خرید تک مقاله) دریافت نمایید. برای عضویت در سیویلیکا به صفحه ثبت نام مراجعه نمایید. در صورتی که دارای نام کاربری در مجموعه سیویلیکا هستید، ابتدا از قسمت بالای صفحه با نام کاربری خود وارد شده و سپس به این صفحه مراجعه نمایید.
لطفا قبل از اقدام به خرید اینترنتی این مقاله، ابتدا تعداد صفحات مقاله را در بالای این صفحه کنترل نمایید.
برای راهنمایی کاملتر راهنمای سایت را مطالعه کنید.
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای ۹ صفحه است در اختیار داشته باشید.
قیمت این مقاله : ۳,۰۰۰ تومان
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:مشخصات نویسندگان مقاله مروری بر مفاهیم خدمات اکوسیستم به همراه معرفی مدل InVEST به عنوان ابزاری برای مدلسازی آن
فاطمه محمدیاری - دانشجوی دکتری آمایش محیط زیست، دانشکده محیط زیست و منابع طبیعی دانشگاه ملایرمیرمهرداد میرسنجری - استادیار گروه محیط زیست، دانشکده محیط زیست و منابع طبیعی دانشگاه ملایر
اردوان زرندیان - استادیار گروه ارزیابی و مخاطرات محیط زیست، پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار سازمان حفاظت محیط زیست، تهران
چکیده مقاله:
اکوسیستم ها، اگر به درستی مدیریت شوند، یک جریان خدماتی مانند تولید کالاها را که برای بشریت حیاتی است، ارائه میدهند. اما علیرغم اهمیت آن، این سرمایه طبیعی ضعیف درک شده است و به ندرت نظارت میشود. همچنین در بسیاری از موارد به سرعت تخریب میشود. خدمات اکوسیستم به آن دسته از عملکردهای اکوسیستم که توسط انسان مورد استفاده و یا لذت قرار گیرد اشاره دارند، که میتواند کالاهای مادی (مانند آب، مواد خام و گیاهان دارویی) تا خدمات مختلف غیربازار (مانند تنظیم آب و هوا، تصفیه آب، تسریع کربن و کنترل سیل) را شامل شود. با توجه به اهمیت خدمات اکوسیستم، نیاز به نرم افزارها و مدلهایی که بتواند اطلاعاتی در زمینه عرضه خدمات اکوسیستم در اختیار تصمیم گیران قرار دهد و همچنین اثرات مدیریت کاربری اراضی بر خدمات را بررسی نماید، احساس میشود. بر این اساس در مطالعه حاضر ضمن مروری بر مفاهیم خدمات اکوسیستم به معرفی نرم افزار InVEST پرداخته است. بسته نرمافزاری InVEST، توسط پروژه سرمایه طبیعی توسعه یافته است و شامل مجموعه ای از مدلهای مجزا است. هدف اصلی از توسعه نرم افزار InVEST دستیابی به الگوی کلی از توزیع مکانی خدمات اکوسیستمی در مقیاس منطقه ای و بررسی روند تغییرات آنها با توجه به تغییر کاربری و پوشش زمین است. با توجه به قابلیت بالای این نرم افزار در مدلسازی خدمات اکوسیستم، لذا اندازه گیری تغییرات در خدمات مختلف اکوسیستم در طول زمان و مکان با این نرم افزار برای اهداف برنامه ریزی و تصمیم گیری اهمیت دارد.کلیدواژهها:
خدمات اکوسیستم، InVEST، توسعه شهری، تغییرات کاربری اراضیکد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://www.civilica.com/Paper-AHCONF04-AHCONF04_146.html
کد COI مقاله: AHCONF04_146
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:محمدیاری, فاطمه؛ میرمهرداد میرسنجری و اردوان زرندیان، ۱۳۹۸، مروری بر مفاهیم خدمات اکوسیستم به همراه معرفی مدل InVEST به عنوان ابزاری برای مدلسازی آن، چهارمین همایش بین المللی افق های نوین در علوم کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست، تهران، انجمن افق نوین علم و فناوری، https://www.civilica.com/Paper-AHCONF04-AHCONF04_146.html
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (محمدیاری, فاطمه؛ میرمهرداد میرسنجری و اردوان زرندیان، ۱۳۹۸)
برای بار دوم به بعد: (محمدیاری؛ میرسنجری و زرندیان، ۱۳۹۸)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش
علم سنجی پایگاه سیویلیکا
می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را
بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بکارگیری سیستم های پشتیبانی برنامه ریزی (PSS) مبتنی بر GIS به منظور شناسایی و پهنه بندی آلاینده های زیست محیطی (PLANING SUPPORT SYSTEM)
- بررسی اهمیت خدمات اکوسیستمی با رویکرد توسعه پایدار
- بررسی آسایش زیست اقلیمی رودخانه میناب هرمزگان با استفاده از شاخص دمای معادل فیزیولوژیک
- بررسی آسایش زیست اقلیمی با استفاده از دومدل PET و SET جهت توسعه گردشگری رودخانه کارون اهواز
- ارزیابی جای پای اکولوژیکی کلان شهر اراک
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولید شیر و چربی در دو روش روز آزمون و کلاسیک (305 روز)
- اثر متقابل مس و سالیسیلیک اسید بر میزان کربوهیدرات های محلول ، نا محلول و پرولین دو رقم گیاه ماش( Vigna radiata L )
- بررسی اثر تپه موریانه نسبت به محل اطراق دام به روی خواص خاک و ابعاد تپه موریانه در مرتع استپی شورلق سرخس
- بررسی اثر آللوپاتی گونه مریم گلی (Salvia limbata C.A.MAY) بر روی ویژگی های جوانه زنی بذر گونه ای رازیانه(Foeniculum vulgare)
- بررسی غلظت فلز کادمیم در درختان حاشیه خیابان شهر بندرعباس و ارتباط آن با حمل و نقل شهری
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
شبکه تبلیغات علمی کشور
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.