گرافیک مینیمال

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,434

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AHTCONF01_100

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1395

چکیده مقاله:

در اواخر دهه 1960 و اوایل 1970 جنبشی در هنر با عنوان مینیمالیسم پابه عرصه گذاشت که سبب به چالش کشیدن مدرنیسم گشت. از نظر برخی مفسران این هنر دنبال رو هنر مدرنیسم می باشد و برخی این جنبش را نقطه مقابل هنر مدرنیسم می دانند. اما اینگونه به نظر می رسد هنر مینیمالیسم نمی تواند دنبال رو یا تکامل یافته مدرنیسم باشد، زیرا پایه این هنر، صنعتی و کلاسیک است و ذهنیت گرایی در آن جایی ندارد. در نتیجه یک جنبش جدایی از مدرنیسم است و به دلیل سادگی، کمینه گرایی و نفی هرگونه پیچیدگی مفاهیم که مشخصه اصلی گرافیک هم می باشد ما به وضوح در شاخه های گرافیک از جمله پوستر، لوگو و ... آن را مشاهده می کنیم. هنرمندان مینیمالیسم چیزی را به عناصر کارشان تحمیل نمی کنند و می گویند، هر عنصری با ذاتی که دارد و با کارکرد و عوامل مؤثر بر محیط معنا پیدا می کند. مسئله اساسی که در این مقاله مطرح می شود به این صورت است، جنبش مینیمالیسم چه کارکردی می تواند در زمینه های گرافیک داشته باشد؟ در صورت قارگرفتن مینیمالیسم در گرافیک چه شاخص هایی مد نظر قرار می گیرد؟

کلیدواژه ها:

جنبش مینیمالیسم ، هنر گرافیک ، فراسوی نقاشی ، نقش جنبش مینیمال در گرافیک معاصر جهان

نویسندگان

تینا صبوحی

دانشگاه غیرانتفاعی کمال الملک نوشهر

پرویز اقبالی

استادیار دکتر پرویز اقبالی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • علیرضا سمیع آذر، تهران 1391، کتاب انقلاب مفهومی، موسسه فرهنگی، ...
  • [I2دیوید بچلر، مینیمالیسم، ترجمه حسن افشار، انتشارات مرکز [I3ادوارد لوسی ...
  • نمایش کامل مراجع