مطالعه اندرکنش خاک و سازه برای ساختمان چند طبقه با فونداسیون طب و انعطاف پذیر

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 638

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AIHE08_230

تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1393

چکیده مقاله:

هنگامی که سازه بر روی خاک قرار می گیرد، بیشتر طراحان به مسئله اندرکنش خاک و سازه و اثرات آن بر روی سازه در طی زمین لرزه توجه نمی نمایند. خصوصیات مختلف خاک بر موج های عبور کرده از لایه ها موثر می باشد. هنگامی که سازه بر اثر زلزله تحریک می گردد، به خاک و فونداسیون نیز اثر می گذارد در نتیجه می تواند حرکت زمین را تغییر دهد. این به این معنی میباشد که حرکت خاک و سازه متأثر از نوع خاک و همچنین نوع سازه می باشد. آیین نامه IS 1893:2002 ( ضوابط مقاومت لرزه ای طراحی سازه ها) دارای پاسخ گویی طیف ها، در خاک های مختلف، سخت، نرم ، متوسط می باشد. دراین مقاله سعی گردیده که اثرات اندرکنش خاک و سازه را برای سازه چند طبقه با سیستم فونداسیون متفاوت برری گردد. همچنین بررسی پاسخ سازه در مواجه با بارهای لرزه ای با فونداسیون صلب و انعطاف پذیر نیز مورد بررسی قرار گرفت. همچنین ساختمان چند طبقه با تکیه گاه صلب و انعطاف پذیر که تحت تأثیر بارهای لرزه ای در انواع خاک های نرم، سخت، متوسط قرار گرفته است مورد تجزیه و تحلیل و آنالیز قرار گرفت. آنالیز ساختمان با استفاده از روش طیف پاسخ با نرم افزار STAAD انجام گردید. پاسخ سازه، شامل تغییر مکان جانبی، دریفت طبقه، برش پایه و نیروی محوری و مقدار ممان خمشی ستون برای تمانی قاب ها به دستآمده است.

کلیدواژه ها:

تکیه گاه انعطاف پذیر ، تکیه گاه گیردار ، دریفت طبقه ، سختی خاک

نویسندگان

فائزه نجاتی

عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی آیندگان تنکابن

حسین معصومی

مدرس موسسه آموزش عالی آیندگان تنکابن

نصرت کرکبودی

دانشجوی کارشناسی موسسه آموزش عالی آیندگان تنکابن

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :