سال انتشار: ۱۳۹۷
کد COI مقاله: AMSMED19_170
زبان مقاله: فارسی
نسخه کامل مقاله در کنفرانس ارائه نشده است و در دسترس نیست.
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی اثر فینگولیمود بر ترمیم میلین و فعالیت آستروسیت در مدل دمیلیناسیون موضعی کیاسمای بینایی
منا هاشمیان - کمیته تحقیقات دانشجویی، بابل، مازندران، ایرانمریم قاسمی-کاسمان - مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشکده علوم پزشکی بابل، بابل، مازندران، ایران
هادی پارسیان - دپارتمان بیوشیمی بالینی، دانشکده علوم پزشکی بابل، بابل، مازندران، ایران
میترا پورقلی - کمیته تحقیقات دانشجویی، بابل، مازندران، ایران
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: مالتیپل اسکلروزیس یک نقص نوروژنیک سیستم ایمنی است که در 70 درصد افراد مبتلا، اختلال بینایی یکی از اولین نشانه های بروز این بیماری است. در مطالعه حاضر اثر تجویز خوراکی فینگولیمود بر ترمیم میلین و فعال سازی آستروسیت ها در مدل دمیلیناسیون القایی کیاسمای بینایی بوسیله لیزولستین بررسی گردید. مواد و روش ها: در این مطالعه 54 رت نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 6 گروه تقسیم شدند. دمیلیناسیون موضعی به وسیله تزریق LPC 1% (μl 2) به کیاسمای بینایی حیوانات در گروه های بیمار و درمان ایجاد گردید و گروه شاهد دوز مشابه سالین را دریافت نمود. فینگولیمود با دوز خوراکی (0.3 mg/kg) به مدت یک یا دو هفته بعد از ایجاد دمیلیناسیون به گروه درمان داده شد. ثبت پتانسیل الکتریکی بینایی (VEP) در روز صفر، 7 و 14 روز بعد از ایجاد دمیلیناسیون به منظور بررسی مسیر بینایی انجام گردید. رنگ آمیزی اختصاصی میلین و ایمونوفلورسنت علیه آنتی بادی های GFAP, Iba1 به عنوان مارکر های فعالیت گلیالی و PLP به عنوان مارکر میلین بالغ انجام شد. همچنین بیان ژن های پروتیین پیش ساز الیگودندروسیتی ( (Olig2و ژن رونویسی هیستون داستیلاز 1 با روش Real-time PCRبررسی گردید. یافته ها: داده های الکتروفیزیولوژیک نشان داد که فینگولیمود به طور قابل توجهی میزان تاخیر امواج P1-N1 را کاهش داد. فینگولیمود موجب کاهش بیان GFAP, Iba1 در کیاسمای بینایی گردید. همچنین فینگولیمود موجب افزایش بیان مارکر میلین بالغ PLP در گروه درمان گردید. آنالیز کمی بیان ژن های Olig2 و HDAC1 تفاوت معناداری را در گروه درمان در مقایسه با گروه بیمار نشان می دهد. نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان می دهد که استفاده از فینگولیمود به طور موثری موجب افزایش ترمیم میلین و کاهش التهاب در کیاسمای بینایی می گردد.کلیدواژهها:
فینگولیمود، لیزولستین، کیاسمای بینایی، ثبت پتانسیل الکتریکیکد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://www.civilica.com/Paper-AMSMED19-AMSMED19_170.html
کد COI مقاله: AMSMED19_170
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:هاشمیان, منا؛ مریم قاسمی-کاسمان؛ هادی پارسیان و میترا پورقلی، ۱۳۹۷، بررسی اثر فینگولیمود بر ترمیم میلین و فعالیت آستروسیت در مدل دمیلیناسیون موضعی کیاسمای بینایی، نوزدهمین کنگره پژوهشی سالانه دانشجویان علوم پزشکی کشور، همدان، کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی همدان، https://www.civilica.com/Paper-AMSMED19-AMSMED19_170.html
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (هاشمیان, منا؛ مریم قاسمی-کاسمان؛ هادی پارسیان و میترا پورقلی، ۱۳۹۷)
برای بار دوم به بعد: (هاشمیان؛ قاسمی-کاسمان؛ پارسیان و پورقلی، ۱۳۹۷)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- مقایسه اثز عصاره آبی آویشن و درمنه برجوانه زنی بذر علف هرز ارزن
- کاربرد کلاله های ذرت دردرمان اختلالات ادراری و دیگرمصارف دارویی آن
- مقایسه خواص ضدباکتریایی روغن خینجوک پسته وحشی باروغن زیتون برروی باکتری های پاتوژن S.aureus ، E.coli و L.moncytogenes
- مقایسه میزان فلاونوئید موجود درکالوس برگ و میوه زالزالک
- شناسایی سویه های سودوموناس آئروژینوزای تولید کننده متالوبتالاکتاماز از بیماران بستری در بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
شبکه تبلیغات علمی کشور
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.