مکان یابی محل استقرار قفس های پرورش ماهی با تاکید بر مطلوبیت زیستگاه گونه پرورشی (مطالعه موردی: پرورش سی باس آسیایی در منطقه فراساحلی بوشهر- تنگستان)

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,015

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AOADC02_016

تاریخ نمایه سازی: 31 اردیبهشت 1398

چکیده مقاله:

با توجه به رشد سریع دریاپروری، مکان یابی استقرار قفس های پرورش آبزیان در دریاها به یک ضرورت تبدیل شده است که از ملزومات توسعه پایدار این صنعت به شمار می رود. یکی از معیارهای انتخاب سایت در نظر گرفتن شرایط زیستگاهی متناسب با نیازهای فیزیولوژیکی و اکولوژیکی گونه پرورشی است. امروزه با توسعه روش های مدلسازی مطلوبیت زیستگاه می توان از استقرار قفس ها در گستره نامناسب برای گونه مورد نظر برای پرورش اجتناب کرد. در این مطالعه با استفاده از مدل آنتروپی بیشینه (Maxent) به نقشه سازی گستره مطلوب سی باس آسیایی (Lates calcarifer) در خلیج فارس پرداختیم تا بررسی کنیم که آیا قفس های پرورش این گونه در آبهای فراساحلی بوشهر در منطقه مناسبی از نظر مطلوبیت زیستگاه قرار گرفته اند. نقاط حضور سی باس آسیایی از پایگاه داده IOBIS و لایه های محیطی از پایگاه Bio-ORACLE دریافت شد. جهت جلوگیری از اریبی مدل، نقاط حضور با فاصله کمتر از 9 کیلومتر (متناسب با بزرگنمایی مکانی لایه های محیطی) از مجموعه داده حذف گردید. در نهایت 56 نقطه حضور و 18 لایه محیطی به عنوان ورودی وارد مدل شدند. طبق نتایج مهم ترین عوامل محدودکننده حضور سی باس آسیایی در یک منطقه به ترتیب عبارت از حداقل تولید اولیه، حداقل کدورت و حداکثر نیترات بود. طبق نتایج محل استقرار قفس های پرورش ماهی در محل نسبتا مناسبی قرار گرفته اند. به این معنی که بخشی از سایت در محدوده کاملا مطلوب و بخش بیشتر آن در محدوده با شرایط بسیار نزدیک به مطلوب قرار گرفته است. انجام چنین مطالعاتی پیش از انتخاب مکان برای سایت پرورش، به پایداری تولید درازمدت می انجامد.

نویسندگان

سیامک یوسفی

شرکت پروتیین گستر سینا، پروژه پرورش ماهی در قفس (ماهیران).گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین پیشوا

فروغ گودرزی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین- پیشوا.دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی اصفهان

احمدعلی افشاری

شرکت پروتیین گستر سینا، پروژه پرورش ماهی در قفس (ماهیران)

محمد ایزدی

شرکت پروتیین گستر سینا، پروژه پرورش ماهی در قفس (ماهیران)