بیوتکنولوژی دریا و نقش آن در آبزی پروری

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 485

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AOADC02_139

تاریخ نمایه سازی: 31 اردیبهشت 1398

چکیده مقاله:

بیوتکنولوژی دریایی، زمینه ای نسبتا جدید است که به یافتن و استفاده از فرآورده ها و فرآیندهای برگرفته از موجودات دریایی اختصاص دارد. دریا یکی از ظرفیت های بالقوه برای تولید مواد غذایی هستند که در دسترس بشر قرار دارند که این پتانسیل در سالهای اخیر به سمت آبزی پروری دریایی، به ویژه پرورش ماهیان دریایی سوق داده شده است. ظرفیت تولید بالا به علت وسعت دریا، قدرت خود پالایی بالا در محیط های دریایی، تهویه خوب آب در محیط پرورش، عدم نیاز به اکسیژن دهی، کاهش هزینه های استهلاک و تعمیر و نگهداری، استفاده از محیط طبیعی، شرایط مناسب پرورشی برای تولید ماهیان با ارزش از جمله مزایایی هستند که ما را در استفاده از روش پرورش ماهی در قفس های دریایی ترغیب کرده است . در این مقاله سعی شده است که به جنبه های کاربردی بیوتکنولوژی از جمله تولید کیت های تشخیص بیماری های ماهیان در قفس ، به نژادی گونه های مختلف ، تولید آنتی فولینگ ها در جهت مبارزه با فولینگ های مهاجم به قفس ها و نقش تولید غذای ماهیان بهبود شده با روش های بیوتکنولوژی مورد بررسی قرار گیرد.

نویسندگان

سعید تمدنی جهرمی

پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور ،سازمان تحقیقات ، ترویج و آموزش کشاورزی ، بندر عباس ، ایران

نورا برزکار

دانشجو، دکترای تخصصی رشته زیست شناسی دریا، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم و فنون دریایی دانشگاه هرمزگان

رضا نهاوندی

موسسه تحقیقات علوم دامی کشور ،سازمان تحقیقات ، ترویج و آموزش کشاورزی ، کرج، ایران